Deneyin ve başarın...

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Denemekten bir şey kaybetmezsiniz, bir kez deneyin ve neler yapabileceğinize şahitlik edin…

Neyi denemek istiyorsunuz? Yeni bir iş mi, yeni bir aşk mı, yeni bir yaşam mı? Neyi denemek istiyorsan onu mutlaka denemelisin.

Hayat dediğimiz yolculukta kendi kendimize sürekli zincirler vurur, yaşamı belki de hiç çekilmeyecek hale sokarız, bunu neden yaparız, neden böyleyiz bunun cevabını ben defalarca kendime sormuş olsam da bilmiyorum. Siz biliyor musunuz, onu da bilemiyorum. Fakat yaşadıklarınıza dikkat edin, çoğu zaman keşke dediğimiz veya keşke diye düşündüğümüz birçok gerçekle yüzleşmek zorunda kalmış olduğumuzu fark ederiz. Bazılarımız çok büyük konuşurlar “ben keşke diyeceğim hiçbir şey yapmadım” türünden ama insansanız ve böyle bir dünyada yaşıyorsanız, biliyorum, sizin de mutlaka bir keşke’niz olmuştur.

Yukarıda size söylemek istediğim ve artık farkında olmanızı istediğim şey işte tam olarak bundan ibaret. Ne kadar çıkmaz sokaklarda dolaşırsa dolaşsın aklınız, unutmayın, o çıkmaz sokaklardan sizi kurtaracak olan, yine aklınızdır.

Bunu yapabilmek için sürekli denemeler yapmalısınız, konunuzu bilmiyorum, sıkıntınızı da bilmiyorum, belki çok mutlu bir yaşama aitsiniz, belki mutsuzluk içinde savrulup duran bir yaprak gibisiniz. Belki bu denemeleri sürekli yapıyor ama sonuca ulaşamıyorsunuz ama bu size sakın, bıkkınlık veya yılgınlık aşılamasın, mutlaka yeni denemeler yapın.

Bu güne kadar birçok kâşifin buluşlarını okudunuz veya duydunuz, onlar sürekli ama yılmadan ve usanmadan denedikleri için büyük buluşlara imza attılar ve unutulmaz oldular, bunu aklınızdan asla çıkarmayın. Tamam, kabul ediyorum, siz öylesine bir buluş veya deneme içerisinde olmayacaksınız ama unutmayın ki, her insan bir dünyadır ve her dünyanın bir kahramanı vardır.

Haydi, kendi dünyanızın kahramanı olmaya çalışın, bu gün aklınıza gelen ve sizi meşgul eden ilk şeyi deneyin…



Ozan Muhammet Candan
grafikerler.org
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
bugünün temposunun ardından beni deşarj eden bir yazı oldu teşekkürler
(ilk fırsatta deneyeceğim)
 

Fulyam

Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.262
Tepki
16
Ozan abi yine çok güzel bir yazı paylaşmışsın...
evt kesinlikle denemekten bişi kaybetmeyiz... eskiden rezil olurum yapamam diye bir sürü şeyden mahrum kaldım.... ama son 2 yıldır falan herşeyi yapıyorum... Ve çok eğleniyorum... çok güzel geçiyor günlerim... ben hayatıma bişiler sundukça güzelleşiyor yaşamım ... e bende bunu far edebildim sonunda... üzülmek yok gülümsemek çok ....
 
Yukarı Alt