Deneysel Kurumsal Kimlik Çalışmam

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
Deneme demenize rağmen gayet başarılı çalışmalar bence.. İllaki kusur bulmak gerekirse ; çalışmalarınız üzerine kartvizit, katalog, bloknot gibi tanıtım kelimeleri yazmasanız daha şık görünür, hakim renk yeşil, acaba pembe, fuşya, turuncu veya kırmızı gibi daha sıcak renklerde çalışma nasıl görünür denemek lazım..

Başarılar dilerim.. :)

cold

Üye
Tepki
3
Teşekkürler.Ahmet Bey tamamen deneysel amaçlı çalıştım ama gerçek bir şirket sunumuna da verilebilecek bir çalışmamı bu?...

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
femin'in İ'sinin noktasını anlamadım ben
deneme olarak bakarsak fena değil
ayrıca azmin ve cesaretin de güzel
bence kurumsal ögelerde yapıyı bozmamaya çalış
şimdi diyeceksin ki bu ne demek
kartvizitindeki yapıya bakıyoruz sağ altta renkli kuşaklar var
ama antetliye bakıyoruz bu kulaklar yok üste taşınmış
ve sol altta yeni kuşaklar türemiş
her ögede yapın aynı olsa daha kurumsal olmuş olursun diye düşünüyorum
saygılarımla

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
Öncelikle ellerine sağlık diyorum.
Deneme/alıştırma babında çalışmayı başarılı buldum.

Ama senin istediğin gibi profesyonel bir gözle çalışmayı maddeleyerek irdeleyecek olursak
Eksilerin:
Tipografi; Her yeni meslek adayı gibi tipografin oldukça zayıf, hangi font nerede nasıl kullanılırın üzerinde bolca çalışmalısın. Neden yazılar/spotlar o kadar büyük yada kaba. Dikkat çekiciliği için başka yöntemler bulabilirmisin?
Denge; Boşluklara yeterince önem vermemişsin. Sence boşluk olmazsa varlığın bir anlamı olur mu?. Boşluklar ve nesneler üzerinde denge oluşturmalısın. İzleyici/müşteri ne nerden başlıyor hangi sırada, önemde devam ediyor anlıyabilmeli. Bunun sırrı negatif alanları kullanmada gizli.
Baskı: Marj payları, kesim payları gibi konuları dikkate alıp tasarımını yerleştirmelisin.
Artıların:
Renkleri iyi kullanıyorsun, en büyük artın bu. Ayrıca özeleştiri yapabilecek konumdasın inş bu seni kısa zamanda iyi yerlere taşıyacak.

Kolay gelsin.

Yukarı Alt