Dergi basımıyla alakadar sorular

Kayıt
12 Mart 2014
Mesaj
1
Tepki
0
Merhabalar,bu soru için üyelik açtım.Okulda dergi çıkarmayı planlıyoruz.Grafik kısmını işin ben üstlenicem...tasarlama konusunda bir problemim yok.Photoshop ve corel kullanıcam.

Edindiğim bilgiler şunlar,

1 resimler rgp değil cmyk olucak.
2 fontlar ctrl q ile çevirilecek.
3bazı renkler üzerine oynamak gerekiyormuş(örneğin kırmızı renge lacivert katmak)
4 Kesinlikle son halini pdf olarak istiyormuş matbaacı dayılar :D

Birde sanırım kesme payı bırakmak gerekiyormuş?

Ben corel ve photoshop üzerinden dergiyi a4 olarak sayfa sayfa tasarladıktan sonra bunu nasıl bir şekilde teslim etmem lazım ? yani pdf çeviriceksin falan duyudm ama biraz açmak lazım bunu ...?

tasarımdada yardımcı olabilirmisiniz?
 

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
@lusy99
Öncelikle verilen cevabın bu kadar sert olmaması gerektiği düşüncesindeyim.

KONU İLE İLGİLİ:
Tabi ki sizi bilgilendirme konusunda yardımcı olmaya çalışalım fakat son yazılan satır çok hoşuma gitmedi işin açıkçası. Tasarım ile ilgili bir probleminizin olmadığını söylemişsiniz fakat son hatırda kullandığınız ibare ile ters düşmüş.
(Belki son yazdığınız son satırda; şöyle demek istemiş olabilirsiniz. "Ben bir şeyler tasarlayayım ve bu tasarladığım iş üzerinde yapılacak değişiklikler ile ilgili yardımcı olun... Öyleyse eğer eyvallah.)

Şöyle bir yol izlesek nasıl olur acaba diye düşünüyorum. Siz çekincelerinizi daha açık ve madde madde yazın, sormak istediklerinizi sorun bizlerde bunlara cevap vermeye çalışalım. Sonra siz bu bilgiler dahilinde bir tasarım yapın ve onun üzerinden konuşalım. Yaptığınız tasarım üzerindeki yanlışlıkları gidermeye çalışalım, iyi olan yönlerini bulalım, öneriler verelim falan falan... Her daim olmasa da çok göz iyi iş çıkarabilir.

SAYGILAR...
 
Yukarı Alt