Dergi Çalışmam (EK)

Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
@Elif BEYAZIT

Kapaktaki yazılar istek üzerine o şekilde yapılmıştır. Ayrıca kapağın yapımı aynı işyerinde çalıştığımız arkadaşımız Sedat YAZILITAŞ'a aittir. 3. Sayfadaki yazı kısa olduğu için yanlarına doğru yaymak istemedim.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Süleyman Bey, derginizin tüm diyaznını inceledim hatta tüm yazıları da tek tek okudum.

Bence herşey gayet intizam içerisinde , düzgün , net , sade.

Sadece biryerde dil yanlışı vardı( üstünzekalı bir çocuğa da , tevazu öğretilmelidir.) (bağlaçtan sonra virgül "," gelmez)

Sonra:
Zeka soruları adlı sayfada "1- , 2- " yerine "1: , 2: vs..." olsaydı daha iyi olurdu bence.

Son olarak sf 7 de:
Sağ köşede her birini kırmızı nokta ile belirttiğiniz cümlelerin sonuna "," değil de "." koysaydınız daha uygun olurdu.
Zira hem her bir cümle bir diğerinden ayrı hem de zaten herbiri kırmızı noktalar ile sınıflandırılmış ve tamamlanmış cümlelerdir.Sonlarına nokta konması daha uygundur.
Tabiki bunlar sadece ayrıntılar fakat bence yine de dikkat edilmesi gerekir.

Sonuç olarak , dediğim gibi intizamla ve özveriyle hazırlanmış bir dergi çalışması.
Tebrik ederim sizi, güzel iş çıkarmışsınız.
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Hakan Bey,
Öncelikle ilginiz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bu dergiyi ve Ek'i hazırlayan yazı kurulumuz bu konuda son derece titizdir. Birkaç defa tashih edilir mutlaka basılmadan önce. "da" bağlacından sonra virgül konusunda haklısınız. Sayfa 7'de ise virgül olarak devam edilen maddelerin en sonunda nokta konularak tamamlanmıştır. O şekilde uygun görmüşler. Yine de hatırlatırım kendilerine.
 

Bahtınur YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
1.140
Tepki
456
genel olarak güzel olmuş süleyman bey kapakta daha değişik bir fotoyu tercih edebilirdiniz sadece ayrıca süpermen tişörtlü çocukta bi dekupe sorunumu var ben mi öyle gördüm ?
kolay gelsin
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
@Bahtınur YILDIZ

Genel değerlendirmeniz için teşekkürler...Kapak bana ait değil ama yapan arkadaşında tasarrufunda değildi kapak resmi...Çocukta dekupe sorunu var evet iyi yakalamışsınız. Dekupe değil aslında Photoshopta path yaptım EPS olarak kaydettim Quark'a aldım ama neden öyle oldu anlamadım. Basıldı gitti :)

Kolay gelsin..
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
Elinize sağlık bence de sayfa 11 çok şık.. lezzetli bi börek sanırım, karnım acıktı şimdi.. şaka bi tarafa zeka sorularının olduğu sayfa çok renkli ben en çok onun sayfa düzenini beğendim..
 
Kayıt
9 Eylül 2008
Mesaj
1.562
Tepki
25
gayet ahenkli bir çalışma olmuş titzlikle hazırlandığı aşikar ancak ilk gözüme çarpan şey 7. sayfadaki çocukta dekube hatasının oluşu bunu da Bahtınur hanım belirtmiş zaten metin yazılarında ise Hakan bey güzel şeyler yazmış o hataların düzeltilmesi neticesinde dört dörtlük bir çalışma düşüncenize ve ellerinize sağlık Süleyman bey tebrik ediyorum
 

GRAPHICHER

Üye
Kayıt
29 Eylül 2007
Mesaj
35
Tepki
1
slm... ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ GERÇEKTEN USTACA ÇALIŞILMIŞ TEBRİK EDERİM SİZİ... BEN QUARK öğrenmek istiyorum ama kimse öğretmiyor bana yardımcı olurmusunuz? saygılar... BEN mac kullanıyorum g4 QuarkXPress var bende nerden başlasam nasıl yaparım bu programı öğrenmek istememin amacı kitap mizampajı yapmak bana yardımcı olun lütfen nolur...
 
Yukarı Alt