Dijital Baskı Hakkındaki sorunlarınızı lütfen buraya yazınız..

merteral

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2007
Mesaj
815
Tepki
27
Forumda karışıklık olmaması, konu ve mesaj kirliliği olmaması ve aynı sorunu diğer arkadaşlarımızın da yaşayabileceği varsayılarak bu konudan sorunlarınızı yazmanız daha uygundur..

Sevgiler , Saygılar ...
 

mustim1547

Üye
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2
Tepki
0
selam arkadaşlar benim bi dükkanım var ve düğün davetiye ve reklam ve tabela işleri yapmayı düşünüyorum .. konu hakkında pek bi bilgim yok ama yardımcı olursanız örneğin ilk etapta davetiye kartı basabilmem için nasıl bi makina ve çıkartma yazı arabalara ve dükkan camlarına yapışan yazıları çıkarabilmem için hangi makinalardan almam gerekiyo yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler ..
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Sayın üye;

Konuyla ilgili bilginiz olmadığını belirtmişsiniz. Fakat uzaktan göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını baştan söylemeliyim. Bana sorarsanız kişiler bildikleri sektörlerle ve bildikleri işlerle uğraşmalılar.

Davetiye basacaksanız ofset baskı makinesi olan gestetner işinizi görür. Fakat bir usta bulmanız gerekiyor. İyi bir usta ve iyi bir makine iyi iş demektir.

Harf kesimi için bir plotter almanız gerekiyor. Marka olarak ben bişey tavsiye edemem. Araştırmasını yaparsınız.
 

mustim1547

Üye
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2
Tepki
0
teşekkür ederim serkan baysal

sevgili serkan ben sadece davetiye,kartvizit,el afişi gibi ürünleri çıkarbileceğim biraz basit ve ucuz bi makina arıyorum..eğe bana bunları inceleyeyebileceğim bi adresi link olarak gönderirsen sevinirim.. ilgine teşekkürler..bizim burda bu işi yapan 1 kişi var ama ondan da bilgi almak biraz zor eğer yardımcı olursanız sevineceğim..
 
Kayıt
7 Ağustos 2008
Mesaj
7
Tepki
0
Arkadaşım 7 senedir açık hava reklam sektöründeyim ve aplikasyoncuyum o bahsettiğin yazı kesmek arabalara dükkan camlarına yapıştırmak uğraş göründüğü gibi basit değil ama zoru yapmaktan hoşlanırım diyosan benden sana 2 tane plooter markası eğer 60cm lik bir plooter düşünüyorsan mımakı 130 cm lik bir makina düşünüyorsam mutoh u tavsiye ederim bunlardan şaşma piyasa makina dolu ama bunlardan biriyle çalışırsan başın ağırmaz almaya karar verirsen tanıdıklar var yardımcı olurum
 

arfe

Üye
Kayıt
16 Eylül 2008
Mesaj
2
Tepki
0
merhaba,
Resim öğretmenliği yaptığım okulda, dış mekanda yer alacak bir atatürk resmi ihtiyacı var.
Tören alanın bulunduğu okul bina duvarına ,yaklaşık 240x180 cmlik bir Atatürk resminin sabit şekilde durmasını isitiyoruz.Daha önce daha küçük digital baskı resmi düzgün duvara yapıştırılmadığından sıcaktan düşmüştü.
birkaç digital baskı yapan yerle konuştum bir tanesi folyoyu önerdi.duvarı pürüzsüz hale getirirsek olabilceğini söylediler. böyle bir dış mekan için uygun mudur? yada bu konuda başka önerileriniz var mıdır?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Sayın arfe;

Duvarı ne kadar uğraşırsanız uğraşın kaymak gibi pürüzsüz yapamazsınız. yapsanız dahi bir sürü emek ve işçilik harcamanız gerekir. Buda doğal olarak maliyet demektir.

Ben size vinil germe dedikleri kısmen tabela gibi olan bir sistemi önerebilirim. Vinil Üzerine Dijital Baskı yapıldıktan sonra metal çıtalar aracılığı ile vinili geriyorlar. Daha sonrada bunu kaynak yöntemi ile montaj yapıyorlar. Çok fazla maliyeti olan bir şey değil. Üstelik böyle bir çalışma size daha sonra kullandığınız görseli değiştirme sansı verir ve ömrünü uzatır.

Veya farklı bir yöntem olarak flexiglass veya dekota gibi bir malzeme üzerine dijital baskı yapıştırıldıktan sonra duvara monte edilebilir. fakat metal çıtalar kadar uzun ömürlü olmayabilir.

İkisi içinde maliyet araştırıp uygun olan birini seçebilirsiniz.

Saygılarımla.
 

Batu Emir

Üye
Kayıt
6 Ekim 2008
Mesaj
17
Tepki
0
Yukarı Alt