Dikey Geçiş Sınavı ve Yetenek Sınavı...

Kayıt
29 Mart 2014
Mesaj
54
Tepki
5
Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Benim bir sorum var. Arel Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü 2. sınıfa başlayacağım bu Eylül'de. Bölümüm 2 yıllık. Giriş yaparken yetenek sınavına girmedim sadece puanıma bakıldı. % 50 burslu okuyorum. 1 senem kaldı okulun bitmesine. Bitince 4 yıllık Grafik Tasarım okumak istiyorum. Bunu yapabilmek için hem Dikey Geçiş Sınavı'na hem de Yetenek Sınavı'na mı gireceğim? Bir de ben okulumu 2 sene dondurdum normalde olması gerekenden 2 yaş büyüğüm. Hiç sınıfta kalmışlığım olmadı. Geçiş yaparken bir problem yaratır mı?
 
Kayıt
25 Ağustos 2014
Mesaj
22
Tepki
27
Geçiş yapmak istiyorsan DGS 'ye Gireceksin. örneğin DGS 300 puan üzerinden 280 civarı felan Gibi iyi bir puan alırsan hacettepe güzel sanatlar fakultesine girersin. derslere göre 2 veya 2.5 yıl daha okuyup 4 yıllık üniversite mezunu sayılıyorsun.Geçiş yapmış oluyorsun ancak kontenjanlar az DGS de. Tüm bölümlerde genel 3-5 kişi alıyor. Ordan özel üniversiteye geçicem diyorsan istanbul aydın üniversitesi felan %50 burslu 30 kişi felan alıyor :) paran varsa özelde devam edebilirsin 4 yıllığa tamamlamış olursun. Puanları da düşük özellerin...

Yetenek sınavlarını sorarsan oda direkt 4 yıllık Güzel Sanatlar fakultesine giriş içindir. YGS girip hacettepe için 180 puan alıcaksın sonra yetenek sınavını geçersen direkt 4 yıl güzel sanatlar fakultesi okursun. Gazi üni G.S.F Yetenek sınavı için YGS den herhangı birinden 250 istiyor. istediğin okula göre değişir.
 
Yukarı Alt