Dış Mekan Baskı makine tavsiye ve deneyimlerinizi paylaşın.

Hakan KALMIŞ

Grgphoto
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
88
Tepki
7
Mevcut iş yerimiz için dış mekan baskı makinesi almayı düşünmekteyiz. Konu hakkında fazla bilgimiz yok, internetten yapılan araştırmalar haricinde. Ben siz grafiker arkadaşlarımızın deneyim ve tavsiyelerini merak etmekteyim.

Alınacak makine için tavsiyeniz nedir ?

180 - 320 gibi ebatlardan hangisi daha avantajlıdır. ( Çok büyük baskılar yapılmayacağını düşünüyoruz.)
Nelere dikkat etmemiz gerekmekte.

Yardım ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
21
Tepki
0
Bence 320 lik bir makina al büyük makine olunca muhakkak ona göre işler geliyor. Seiko kafa makineleri tavsiye ederim. yüksek kalitede baskı yapıyor.
 

Hakan KALMIŞ

Grgphoto
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
88
Tepki
7
@Serkan Baysal

Serkan Bey bu bilgiler oldukça aydınlatıcı, diğer deneyimleri de öğrenmek isterim açıkçası.
 
Kayıt
20 Nisan 2009
Mesaj
1
Tepki
0
2003 yılından itibaren dgı 62 160'lık digital baskı makinemiz var. ocak ayında troyjet 320 yeni baskı makinesi aldık. öncelikler yapacağınız işin kapasitesini aşağı yukarı tahmin etmeniz gerekiyo. makinenin yeteri olduğu ya da olmadığı yerler muhakkak oluyor. mesela seşimler döneminde baskı hızının ve kaliteniz çok önemli. gerçekten seri işler yaparım diyorsanız spectra kafalı bi makine tavsiye ederim. hem hızlı hemde cam gibi baskısı var. eğer idare eden bi makine diyorsanız ortalama 8 kafalı xaar bi makine tavsiye ederim. ayrıca makinanıza ne kadar bakarsanız ( bakım-kafa değişimleri ve kafaalrın tıkanmaması-elektronik aksam-pompa ve filtrler vb.) makina o kadar uzun işiniz görür. kesinlikle baskı yapılan ortamın ısısı, nem oranı ve temizliği çok önemli. en önemli konulardan biriside kullanacağınız folyo,vinil,mesh,one way vision gibi malzemelerin kalitesi ve malzemeyi tanımanız. yani en iyi baskı hangi marka malzemeye oluyo mürekkepler ne kadar süre dış mekanda dayanıyo bunlar çok önemli hususlar.
 

tugrulkoca

Üye
Kayıt
12 Kasım 2008
Mesaj
4
Tepki
0
bence paraya göre değil iş yönüne göre makina almanız gerekli yanı mesela solvet bir makine markası ne olursa olsun baskı kalitesi iç makena uygun degildir. yani iç mekan agırlıklı calısıyorsanız pigment bir makina tamamen maliyeti ucuz ve diş mekan derseniz solvent ama benim bir makine alma şansım var ve bu işlere yeni başlıyacağım derseniz yarı solvet makıneler var baskı kaliteleri çok iyi ve her yönde kullana bilirsiniz.
 

mustanoglu

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2012
Mesaj
21
Tepki
0
pigment baskı makinesinde basılan ürün sış mekanda kullanılırsa ne olur boyası mı solar ?
 
Yukarı Alt