Disk Birleştirme İşlemi İçin Birde Bu Programı Deneyin , Smart Defrag

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Windows İşletim sistemleri üzerinde disk birleştirme yapabilen uygulamalar gelmektedir. Disk Birleştirme (Defrag) işlemi sabit disk üzerinde verilerin daha düzenli yerleştirilmesini sağlamakla birlikte verilere en kısa yoldan ulaşmayı sağlamaktadır.

İşletim sistemi üzerinde Disk Birleştirme işlemini belirli zaman aralıklarıyla yapmakta fayda vardır. Disk Birleştirme işlemini Windows işletim sistemi içerisinde bulunan Disk Defragmenter aracını kullanarak yapabilirsiniz. Bu uygulama disk birleştirme işlemini uzun zaman diliminde gerçekleştirmektedir.
Disk Defragmenter uygulamasının eksiklerini gören bazı kesimler bu eksikleri tamamlamak amacıyla çeşitli uygulamalar sunarak bu eksikleri gidermişlerdir.

Bu uygulamalardan bir taneside Smart Defrag aracıdır. Bu uygulama ile Disk Birleştirme işlemleminizi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Smart Defrag uygulamasını daha yakından tanımak için aşağıdaki adres üzerinden uygulamamızı indiriyoruz.

Smart Defrag Download

Smart Defrag uygulamasını indirdikten sonra basit kurulum işlemini
gerçekleştiriyoruz. Masaüstüne gelen kısayol ikonunu kullanarak aracımızı çalıştırıyoruz. Uygulamamızı çalıştırdığımızda karşımıza ilk gelen bölüm Şimdi Birleştir alanıdır. Bu alan üzerinden Disk Birleştirme işlemini Başlatabilir ya da Disk Analizi yapabiliriz. Ayrıca Birleştirmeden Sonra Pc’yi Kapat seçeneğini işaretleyerek bilgisayarınızın kapanmasını sağlayabilirsiniz.



İkinci bölüm olan Otomatik Birleştir seçeneği ile Smart Defrag uygulamasının arka planda çalışarak Otomatik Disk Birleştirme işlemi yapmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca buradaki bir takım özellikleri kullanarak belli bir CPU kullanımı sınırı beliryerek disk birleştirme işlemini durdurabilir ya da bilgisayar belli bir süre kullanılmadığında disk birleştirme işleminin otomatik başlamasını sağlayabilirsiniz.



Üçüncü bölümümüzde birimlerinizi sizin belirlemiş olduğunuz tarihlerde birleştirebilirsiniz.Bunun için çizelgeyi etkinleştir seçeneğini işaretlemelisiniz. Program otomatik olarak o işlemi hangi gün yaptı iseniz onun tarihini alır ve 2 haftada bir diye zamanlar. Mesala ben pazar yaptığım için her 2 haftada bir pazar günü diye zamanladı . Ama ben bu tarihten memnun kalmadım değiştirmek istiyorum diyorsanız Çizelgeyi Yapılandır butonuna basınız.



Bu butona bastığınızda karşınızda ekran gelecektir. İlgili ekranda "Zamanla" sekmesine tıklayıp istediğiniz güne hatta saate bu işlemi zamanlayabilirsiniz.





Hatta "Ayarlar" sekmesini seçtiğinizde programın zamanlayla ilgili diğer ayarlarınıda görebilirsiniz.



Son bölümümüz olan Seçenekler kısmında program ile ilgili çeşitli özellikleri görebilir ve bu özellikleri kullanarak programı kendinize göre özelleştirip yapılandırabilirsiniz.


 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Paylaşım için teşekkür ederim Abdullah. Deneyip ne kadar başarılı göreceğiz.
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
XP kullanıcıları disk birleştirme işlemini grafiksel olarak görebilmekteler. Ama Vista kullanıcıları için grafiksel disk birleştirme işlemi kaldırılmış. Bu program sayesinde Vista kullanıcıları disk birleştirme işlemini grafiksel olarak takip edebilmekteler.
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Yeni sürümü çıkmış. Yeni sürüm için link yenilenmiştir ve alternatif olarak Rapid linki eklenmiştir.


Yazılımı hatalardan arındırılımış Türkçe olarak kullanmak için yazılımı kurduktan sonra çalıştırmayıp sıkıştırılmış dosyanın içinden çıkarttığınız “Turkish” dosyasını kopyalayarak programın kurulduğu dizinde programın klasörünü açarak IObit SmartDefrag\language dosyasına yapıştırın ve değişikliği onaylayın. Örneğin XP’ de C:\Program Files\IObit\IObit SmartDefrag\language klasörünün içine yapıştırıp değişikliği onaylayın.


DOWNLOAD - IObit Smart Defrag 1.11 | 2.45 Mb.


http://rapidshare.com/files/246996453/IObit_Smart_Defrag_1.11.rar


 
Yukarı Alt