Dreamweaver ve FLV içerikli sayfalar

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Burak Şekercioğlunun yazmış olduğu yazıdır.Orjinal hali ile paylaşıyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------

Uzun bir aradan sonra fikir yine geldi ve DW ile FLV videoları nasıl oynatabilirim, güzel güzel video içerik sayfaları nasıl hazırlayabilirim konusunda biraz kafa yormak istedim.

İlk önce büyük bir iştahla DW programını açtım, sonra FLV uzantılı dosyayı sayfaya sürükleyip bıraktım ve tembellik ancak bu kadar olabilir dedirtecek şekilde Dreamweaver programı bana bu videoyu hangi arayüzle görmek istediğimi sordu (böyle durumlarda kendimi şehzade zannediyorum - “FLV dosyanızı nasıl isterdünüz devletlüm :)” ) gerekli ayarları yaptım ve html dosyamı kaydedip çalıştırdım.

Herşey mükemmel bir düzende gidiyor, ne güzel derken dosyalarımı diğer bilgisayarımdaki IIS üzerine aldım ve uzaktan bağlanarak videoyu test etmek istedim.

-Ama o da ne ekran bomboş, ne video ne de başka bir şey var!
aynı yöntemi tekrar tekrar denedim ama video yoktu. Sonra aklıma geldi ve internette biraz araştırma yaptıktan sonra bu sorunun IIS Mime-Type ayarlarında .FLV dosyasının video/x-flv olarak tanımlanmamasından kaynaklandığını gördüm. Ayarları düzeltip servisi yeniden başlatınca artık benimde bir FLV oynatıcım olduğunu görerek rahatladım.

Belki merak edenler olur diye söylüyorum, IIS üzerinde FLV mime-type ayarını yapabilmek için IIS kontrol panelinde web sitenizin özelliklerine girin ve oradaki HTTP Headers tabından alttaki MIME-TYPE butonuna tıklayın açılacak olan ekranda EKLE(ADD) tuşuna basarak

UZANTI : .flv
Content-type : video/x-flv

yazın ve TAMAM (OK) dedikten sonra IIS sunucunuzu restart edin. Artık ayarlarınız düzelmiş durumdadır.
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Süper bir bilgi bu Abdullah, gerçi CS4 sürümünde bu tarz ayarları biraz daha basitleştirmişler, önceki sürümlerdeki eksiklikleri tamamlamışlar. Bilgilendirdiğin için teşekkürler..
 
Yukarı Alt