Dünya'nın 10. , Türkiye'nin en büyük fotoğrafı...

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
BİR TERABAYTLIK FOTOĞRAF

TÜRKİYE’nin en büyük dünyanın ise 10. büyük fotoğrafı İstanbul’da çekildi. Gigapanorama olarak adlandırılan teknikle üretilen fotoğraf için İstanbul yaklaşık 10 saat görüntülendi. Özel bir yazılımla birleştirilen ve 4935 kareden oluşan fotoğrafta kilometrelerce uzaklıktaki mekanlar bile net bir şekilde görülebiliyor. Fotoğrafı çeken Hasan Yazanel, gelecek yıl dünyanın en büyük fotoğrafını da yine İstanbul’da çekeceğini söyledi.

2007 yılından bu yana Gigapanorama tekniği ile ilgili çalışmalar yaptığını belirten fotoğrafçı Hasan Yazanel, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Kayseri, Safranbolu’nun fotoğraflarını bu teknikle çektiğini, fotoğrafların her birinin kentlerin şu ana kadar çekilmiş en büyük kareleri olduğunu da açıkladı. www.ps-fa.com adresinden sergilediği fotoğraflar arasında yeralan İstanbul fotoğrafının ise dünyanın en büyük 10. karesi olduğunu açıklayan Yazanel bu özel çalışmanın detaylarını şöyle aktardı:

“İstanbul fotoğrafı 65 gigapixel, dosya boyutu bile bir terabaytın üzerinde. Bu büyüklüğü şöyle anlatayım, şu an iyi bir makineden elde edilen tek bir kare fotoğraf ortalama 16-20 megapixel olabilir. İstanbul fotoğrafı böyle bir makineden elde edilenin 4 bin katı büyüklüğünde. Şu an dünyanın en büyük fotoğrafı Londra’nın boyutu ise 320 gigapixel ve 7 terabayt. Ama gelecek yıl İstanbul manzarası, dünyanın en büyük fotoğrafı olacak. Bunun için çalışıyorum. Tabii bu uzun soluklu, zor ve maaliyetli bir çalışma”

Link: http://www.ps-fa.com/tr/item/114-dünyanin-10-ncu-büyük-fotoğrafi.html

Tam ekran modunda incelemenizi tavsiye ederim...

Kaynak: Hürriyet
 

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
1.986
Tepki
1.625
Bunun gibi dosyaları bilgisayara indirmenin yolu var mı? Dosya boyu ne kadardır ? Merak ettim bir fikri olan var mı acaba? ...
 
Yukarı Alt