Dünyanın Dönerken Çıkardığı Ses !

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Uzayın derinliklerinde bir yolculuğa ne dersiniz? Hiç Dünya kendi etrafında dönerken nasıl bir ses çıkarıyor merak ettiniz mi? İşte yanıtı...

Hiç Dünya kendi etrafında dönerken nasıl bir ses çıkarıyor merak ettiniz mi? Merak etmeseniz bile farklı amaçlarla evrenin gizemlerini çözmek için uzaya gönderilen uzay gemilerinin kaydettiği sesleri duyduğunuzda çok şaşıracaksınız!

Geceleri ağzımızdaki küçük bakterilerin dişlerimizde meydana getirdiği etkiyi, yani o sesi duymamız nasıl imkansızsa, dünyanın kendi etrafında dönerken çıkardığı sesi de duymamız bir o kadar olanaksız. Yoksa uyuyamazdık.

Bilim işte bu noktada boş durmayıp keşfediyor. Linkte bulunan sayfada dünyanın dönerken çıkardığın sesi dinleyeceksiniz. Linkte ayrıca NASA'nın uzaya fırlattığı Gemini, Mercury ve Apollo gibi araçları uzayda kaydettiği seslere de şahit olacaksınız.

Bu inanılmaz keşif için linke tıkladıktan sonra istediğiniz gezegenin üzerine tıklayın ve kendinizi uzayın derinliklerinden gelen seslere bırakın.


http://spacesounds.com/navigator/index.html

Açılaçak sayfada buttonlara tıklayarak istediğiniz sesi dinleyebiliyorsunuz.. Rüzgar, Dinazor , su altı canlılarının seslerini duyabilirsiniz...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Dinledim.ok esrarengiz geldi sesler.
O Gerçekten de çok etkileyici yüce bir sanatkar...
 
Yukarı Alt