Eğitim Şart Konulu Afiş Yarışması Sonuçları

Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Herkese merhaba,

Yarışmaya katılarak ciddi çaba içinde bulunan, emek harcayan... Bundan da öte, yarışmaya katılmadan da, eğitimin önemi üzerine en az iki dakika kafa yoran bütün forumdaşlara saygılar sunarım.

Özellikle, eğitimin önemini; çok çarpıcı bir fotoğrafı, grafik unsur olarak başarılı bir şekilde kullanarak bizlere sunan Sayın Ahmet Altun'a, ayrıca dereceye giren diğer arkadaşlara çalışmaları için teşekkür ederim.

Yarışma süresince ve yarışma sonunda, olumlu veya olumsuz eleştiride bulunan bütün arkadaşların iyi niyetlerinden kesinlikle kuşkum yoktur. Az veya çok, her eleştirinin mutlaka bir yararı vardır. Forumdaşlardan ricam, yapacakları eleştirileri, daha detaylı bir şekilde sözcüklere dökerek, katkılarını artırmaları.
Bir iki kelime ile
"çok iyi olmuş"
"nesneler uyumsuz kalmış"
"şöyle olsa daha güzel olurdu"

şeklindeki birkaç sözcüğün; kavramların anlaşılmasıı adına daha detaylandırılması çok yararlı olacaktır. Pek çok yarışmacının, sizin söyleceğiniz her sözcüğe çok duyarlı yaklaştıklarını unutmayalım. Eleştiri yapayım derken, karşımızdakine ciddi hasarlar vermeyelim.

Ayrıca yapacağımız eleştiriler, eleştirilenden daha çok, üçüncü kişilere, yani forumda yalnızca izleyici durumunda kalan (şimdilik), kendisini geliştirmeye çalışan, yapılan her çalışmadan birşeyler "kapmaya" çalışan arkadaşlara yararı olacaktır. Eleştirirken, ne demek istediğinizi detaylandırmak, bence ciddi bir görevdir.

"1. olan çalışmayı 1.için hç uygun görmüyorum.Böyle bi çalışma nasıl 1.olurki"

Diyen arkadaşımız, keşke ne demek istediğini daha berrak olarak yazabilseydi! Umarım bu iddiasına dayanak olabilecek ciddi düşünceleri vardır. En kısa sürede bunları bizlerle paylaşır. Hepimizin de bu düşüncelerden yararlanma fırsatımız doğar. Ama, (bu saptamanın sadece bana ait olduğu uyarısıyla) eleştirinin bu şekli, pek iyi niyet tabanlı olmadığı izlenimi doğuruyor.

Umarım yanılıyorumdur.

İyi günler dileğiyle.
Tuncer ÖZKAN
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
her yarışma sonucundan sonra irili ufaklı polemikler yaşanıyor maalesef ki,
yarışmacılar neye göre tasarım yapıyor, jüri değerlendirme de neleri ön planda tutuyor bilemem
ama bildiğim/savunduğum tek şey yapılan bir çalışmanın bir senaryosunun olması gerektiğidir
bir çalışmaya baktığında (renk, görsel, diziliş, tipografi... unsanlarına) anlatmak istediğine/mantığına dair sayısız cümle kurabiliyorsan o çalışma iyi çalışmadır
* * *
dereceye giren forumdaşları tekrardan kutluyorum
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Sayın Tuncer ÖZKAN Bey'e değerli mesajından dolayı teşekkür ediyorum. Forum içindeki yarışmalarda bazen bu tarz mesaj veya yaklaşımlar oluyor, bu konuda daha önce değerli üyelerimize bir konu sunmuştum ;

https://www.grafikerler.org/duyurular/22494-degerli-uyelerimize.html

Verdiğim konudan kısacık bir alıntı yapmak istiyorum ;

@Ahmet ALTUN

Manasını sadece anlamayıp, hayatımıza geçirip tatbik ettiğimizde; yaşamın hemen hemen çoğu problemlerinin çözülmüş olduğunu göreceğiz..


Hasan GÜNER kardeşimin değerli mesajı için de ayrıca teşekkür ederim.
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Öncelikle dereceye giren arkadaşları can-ı gönülden tebrik ediyorum. Admin'i, site yöneticilerini, siteye emek verenleri ayrıca juri üyeleri sayın hocalarım Tuncer Bey ve Günel Hanım'ı şahsen olmasada tanıyorum. İyi niyetli olduklarından şüphem yok ve bilgi, tecrübe olarakta çok üst seviyede insanlar. Fakat bu yarışma (Eylül ayı) sonucu benim beklentilerimin biraz uzağında kaldı. Dereceye giren çalışmalar güzel çalışmalar emek veren insanlarda başta Ahmet Bey olmak üzere değerli insanlar ancak çalışmaları ben ilk 3'e girecek derecede üst seviye bulmadım. Tabii bu benim şahsi fikrim. Aynı arkadaşların çok hayran olduğum çalışmaları mevcut ben sadece bu çalışmalar için söylüyorum. Beni bilen bilir ki amacım muhalefet etmek veya huzur bozmak değildir ancak fikrimi belirtmeyi de kendimce uygun buldum.

Saygılar...
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@Süleyman Köklü


Her fikrin hoşgörü ile söylenecek bir biçimi mutlaka vardır ve işte güzel bir örnek. Bu güzel mesaj için sonsuz teşekkürler Süleyman Bey.. :)
 

Kübra Kara

GSF Hazırlık
Kayıt
24 Aralık 2009
Mesaj
381
Tepki
54
Kazanan arkadaşları tebrik ederim, hepsi çok anlamlı ve güzel çalışmalar, başarılar dilerim :)
 

anti_anti

Üye
Kayıt
24 Ağustos 2009
Mesaj
30
Tepki
0
Kısacası daha iyi çalışmalar vardı.Ayrıca "Her fikrin hoşgörü ile söylenecek bir biçimi mutlaka vardır"sözüne katılıyorum ama ben sözlerimi direk söylediğim için kelimeleri şekillendirmeye gerek görmüyorum.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@anti_anti

Gerek görmemek veya görmek bir sorumluluktur sayın anti_anti. Burası bir forum ve siz herkesin yazdığını, herkes te sizin yazdığınızı okuyor. Herkesin olduğu yerde, kelimeleri şekillendirmekte karşıklıklı olarak fayda vardır.

Zaten konu yönetimde görüşülmüş, yönetimde görevli kişilerin artık forum içindeki yarışmalara katılmaması kararı alınmıştır.

İyi forumlar.
 

anti_anti

Üye
Kayıt
24 Ağustos 2009
Mesaj
30
Tepki
0
@Ahmet ALTUN

Zaten görmemekle ilgili sorumluluğumu yerine getiriyorum.Ayrıca doğru bi karar alınmış.
 
Yukarı Alt