Ekim ayı yarışma sonuçları

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
Ekim ayı konusu Özel Lalezar Koleji / Kurumsal Kimlik Tasarımı (Logotype) ve Gazete İlanı tasarım yarışmasının birincisi toplam 16 puanla TARIK tarafından tasarlanan Tarık AKSU_Lalezar Koleji_Logo Type + Gazete İlanı oldu. Tebrikler!





İkinci tasarım toplam 15 puanla Hasan Güner tarafından tasarlanan Lalezar Koleji Logo - İlan oldu. Tebrikler!



Yarışmanın üçüncüsü toplam 14 puanla grafomer tarafından tasarlanan lalezar logo ve ilan calismalari oldu. Tebrikler!





Yarışmacı Sıralaması:

01.@Wes
02.angela
03.büşra giritoğlu
04.grafomer
05.hasan güner
06.hulia
07.lifecity
08.melore
09.orhankilicaslan
10.osman ozer
11.Qesta
12.tarık
13.yulufer
14.zula

Puana göre yarışmacı Sıralaması;

01- Tarık......................16
02- Hasan Güner...........15
03- grafomer................14
04- büşra giritoğlu.........13
05- osman ozer.............12
06- orhankilicaslan.........11
07- angela....................10
08- melore.....................9
09- Qesta.......................6
10- lifecity......................6
11- @Wes......................6
12- hulia........................5
13- yulufer.....................5
14- zula.........................3


Jüri Üyesi Ozan Muhammet Candan'ın değerlendirmesi;


1- Numaralı yarışmacı :
Tamamen ciddiyetten uzak bir logotype çalışması olarak düşünüyorum. Yapılan çalışmanın bir “kolej” çalışması olduğu, bir eğitim çalışması olduğu tamamen unutulmuş. Gazete ilanı da aynı şekilde. Şahsen bir veli olsaydım böyle bir ilandan etkilenip, ebeveyn olarak çocuğumu götürmezdim.
Bu çalışma bu okula ait bir “mezuniyet gecesi” veya o tarz eğlencenin olacağı “özel bir gece olsaydı” bu tarz bir bakış açısı kabul edilebilirdi. Hiçbir şekilde bir “kolej logotype ve gazete ilanı” olacak kapasitede çalışma değil.




2- Numaralı yarışmacı :
Bu yarışmacı arkadaşımızın 2 numaralı çalışması başarılı, her türlü mecrada kullanılabilecek bir logotype sayılır. Renkler ve tonlamalarda değişiklikler yapılabilir. Fakat, arkadaşımız şayet bu işi kendisine meslek edinecekse, Türkçe dil bilgisi ve yazımı konusunda kendisini geliştirmesi gerekli zira gazete ilanındaki yazım hataları oldukça fazla.

Logotype konusunda fikir olarak güzel bir düşünce ve bu düşünceyi hayata geçirmede başarılı olduğu kanısındayım.




3- Numaralı yarışmacı :
Bu yarışmacımızın bir numarada yer alan logotype çalışmasını beğendim, başarılı bir çalışma. Fakat nedense yukarıda yakladığı başarılı çizgiyi, altta gazete ilanında yaklayamamış. Üstte kurumsal logo tasarımı yapılmış ama altta yer alan gazete ilanında, kurumsallıktan tamamen uzaklaşılarak farklı bir logo kullanılmış, farklı bir çalışma yapılmış. Hangisi gerçek logotype çalışması? Ayrıca gazete ilanlarında yer alan yazım hatalarını bu arkadaşımızın ilanında da gördüm.

Bu sektörde yer alıyorsanız Türkçe’ye ve yazım kurallarına çok riayet etmeniz gerekmektedir, tekrardan belirtmekte fayda görüyorum. Tamamen düzenli ve olması gerektiği şekilde dikkat edilerek bir çalışma yapılsaydı çok daha yüksek bir puan verebilirdim bu çalışmaya, fakat dikkatsizlik ve kurumsallıktan uzaklaştığı için, en az dört puan kesmek durumunda kaldım. Logotype çalışması başarılı olduğu için sadece logotype çalışmasına tam puan verebiliyorum.




4- Numaralı yarışmacı :
Bu yarışmacı arkadaşımızın logotype çalışmaları ve kurumsallık yaklaşımı gerçekten çok başarılı, yapmış olduğu çalışmalarda düşüncelerini ve kurumun olması gerekenlerini ekranına ve işine tam anlamıyla yansıtması gerçekten çok güzel. Üç çalışmasını da beğendim, ilanlar bölümünde yazım hatası var mıdır, onu göremiyorum çünkü ilan bölümünün okunurluğu çok düşük. Fakat ilan bölümünde gördüğüm, yani gözüme takılan fonlarda kullandığı logoların renklerinin biraz daha düşürülebileceğidir.




5- Numaralı yarışmacı :
Bu arkadaşımızın yapmış olduğu iki numaralı çalışmasında yer alan logotype çalışması başarılı ve güzel bir bakış açısı. Normal bir “lale” yaklaşımından daha değişik bir “lale” bakış açısına geçmiş olduğunu gördüm. Bu çok daha başarılı bir logotype diye düşünüyorum. Normal olarak bir çok yarışmacının sadece ”lale” olarak yaklaştığı bu yarışma konusuna, yine “lale” ama bu defa farklı bir çizgi ile yaklaşan bu yarışmacıyı kutluyorum. Gerçekten çok beğendiğim bir logotype çalışması ortaya çıkarmış.
Tebrik ediyorum…




6- Numaralı yarışmacı :
Bu yarışmacımızın logotype çalışmasını da çok ön plana çıkacak bir çalışma olarak değerlendirmiyorum. Renk tercihlerinde başarısız buldum. Bu konuda biraz daha çalışmalı diye düşünüyorum. Gazete ilanını ise tamamen başarısız buldum, bir ilanda olması gerekenler bu çalışmada yer almamış.




7- Numaralı yarışmacı :
Son derece başarısız bir çalışma. Bu yarışmacımızın daha çok yol katetmesi gerektiği inancındayım. Daha önceden yapılmış çalışmalara bakarak ve gerekli eğitimleri alarak kendisini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Bu işi kendisine meslek edinmek gibi bir niyeti varsa eğer, yarışmaya katıldığına göre bu onu gösteriyor. Kendisini geliştirmesi adına ne gerekiyorsa yapmalıdır. Kendisine olan öz güveninden dolayı puan veriyorum…




8- Numaralı yarışmacı :
Bu yarışmacımızın birinci çalışması oldukça başarılı. Renkler de ve tonlamalarında uyum yerinde. Gazete ilanında tam anlamıyla taşlar yerine oturmamış ama yine en iyi olarak kabul ediyorum.




9- Numaralı yarışmacı :
Bu arkadaşımızın logotype çalışması sade ve hoş olmasına rağmen, gazete ilanında bir hayli dağınık buldum…



10- Numaralı yarışmacı :
Bu arkadaşımızın ilk yapmış olduğu logotype çalışması başarılı, her mecrada kullanılabilir. Fakat yeri gelmişken bir açıklama yapmak istiyorum. Arkadaşımızın yaptığı ikinci çalışmada kavisli ve yumuşak hatlar kullanması hoş ve güzel olmuş, ancak sloganda neden bu esnekliği gözden kaçırmış ve düz bir geçiş yapmış, bunu anlamadım? Bu tür bir çalışma yapıyorsanız mutlaka her yönden uyumlu olmasına özen göstermeli ve ayrıntıları gözden kaçırmamalısınız. Gazete ilanına gelince, ikilemde kaldığım bir ilan diyebilirim. Yani ne başarılı buldum, ne de başarısız ama sonuç olarak bende bir etki yaratmadı…




11- Numaralı yarışmacı :
Bu arkadaşımız aslında bir şeyler yakalamaya çalışmış fakat tam yakalarken de kaçırmış gibi, yani bir şeyler bu çalışmada hem var, hem yok. Düşünce var uygulama yetersiz, arkadaşımızın bu konuda kendisini geliştirmesi ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırması gerekli. Ben öz güveninden dolayı tebrik ediyor. Yeni yarışmalarda da yer almasını tavsiye ediyorum…




12- Numaralı yarışmacı :
Bu arkadaşımızın yapmış olduğu çalışmada belli bir disiplin içerisinde çalıştığını, yaptığı işe karşı son derece özenli olduğunu görüyorum. Logotype çalışmasında da belli bir kalitenin varlığını hissettiriyor. Netice itibariyle bu çalışmalar bir eğitim çalışması ve “özel” eğitim sektöründe belli bir rekabet var, bunun yanında olması gereken bir kalite de söz konusu. Arkadaşımız bunu çalışmasında çok güzel hissettirmiş, tebrik ediyorum…




13- Numaralı yarışmacı :
Bu arkadaşımızın daha önceden yapılan çalışmaları incelemesinde ve grafik tasarım konusunda kendisini geliştirecek her türlü eğitime katılmasında fayda görüyorum, sitemizde yer alan makale ve yazıların da kendisine faydalı olacağı inancındayım. Yarışmaya katılacak öz güvene sahip olduğu için, tebrik ediyor yeni yarışmalarda da yer almasını tavsiye ediyorum…




14- Numaralı yarışmacı :
Bu arkadaşımızın yarışmaya katılırken kendisine sunulmuş olan brife hiç göz atmadığını düşündüm, çünkü gazete ilanı konusunda hiçbir çalışma yapmamış olması, beni yarışma konusunda ciddiyetsiz davrandığı konusunda bir düşünceye sevk etti…

Not: Bu aydan (Ekim dahil) itibaren dereceye giren ilk 3'e Plaket gönderilecektir.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın Tarık Aksu; Eylül Ayı yarışma konusu "Özel Lalezar Koleji / Kurumsal Kimlik Tasarımı (Logotype) ve Gazete İlanı" yarışmasına göstermiş olduğunuz ilgi, alaka ve başarınızdan ötürü tebrik ederim.

İkincilik ile dereceye giren Hasan Güner, üçüncülük ile dereceye giren sayın grafomer'i katılımlarından ötürü kutluyorum. Diğer katılımcı arkadaşlarımızı da kutluyor, yarışmalara devam diyorum.
 

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
Tarık Aksu birinciliğinizi kutluyorum,
Hasan Güner ve Grafomer sizleri de kutluyor,
başarılarınızın devamını diliyorum .
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Yarışmada derece alan TARIK,Hasan Güner ve grafomer'i başarılarından dolayı kutluyorum.
Başarılarınızın devamını dilerim..
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba,
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımıza zaman ve emek harcayarak iştirakte bulundukları için teşekkür ediyor, dereceye giren arkadaşlarımızı da kutluyorum...
 

tarık

Üye
Kayıt
12 Mayıs 2008
Mesaj
64
Tepki
0
Sayın jüri üyelerine değerlendirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Böyle bir platformda yarışmak ve derece almak beni çok mutlu etti.
Dereceye giren arkadaşlarımı ve katılım gösteren, emek harcayan tüm arkadaşları ayrıca tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

Saygılarımla,
Tarık AKSU
 
Yukarı Alt