Elde basit Siluet çizimi..

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Nisan 2010
Mesaj
101
Tepki
9
Değerli dostlar; mctasarım ile dün aramızda şöyle bir diyalog gelişmiştir;

1. Serpil Şenol | 09 Kas 2010, 13:18
Benden izinsiz, hazırladığım dersleri burada yayımladığınız yetmezmiş gibi bir de imzamı silmişsiniz üzerlerinden yazıklar olsun size!



2. Mc Tasarım | 10 Kas 2010, 11:37
konuyu sizden almadığım ( alıntıdır : main-board ) diye not düştüğüme göre sizinle bi ilgisi yok.
internet ortamında herkez bir yerlerden copy/paste yaparak bilgileri paylaşır. buda demek oluyor ki bende başka bir yerden alıp paylaştım ve altınada aldıgım sitenin adını yazdım.



3. Serpil Şenol | 10 Kas 2010, 23:49
Her nereden almış olursanız olun resimlerin üzerinden ismimi silmeniz büyük bir saygısızlık. Bu dersler büyük emeklerle hazırlanıyor! Siz biliyor musun bu hayat şartlarında hayat koşuşturmacasından vakit ayırıp, hangi zaman aralığında ve hangi uykusuz gecelerde hazırlanıyor bu dersler? Nerden aldığınızın önemi yok, önemli olan emek veren kişinin ismini derslerin üzerinden silmiş olmanızdır. Eğer saygılıca bunu yaparsanız derslerin devamını da paylaştığım siteye eklemeye devam edeceğim, ancak ismim silindiği sürece derslerin devamını paylaşmayacağım! Ve siz de bu tutumunuzla bu derslerden faydalanan kişilerin bundan faydalanmalarına engel olmuş olacaksınız. Bu neredeyse üç ay sürecek olan bir ders programı idi ve bir çok eğitim alamayan insana ulaşmayı hedefledik bu şekilde. Ve siz daha eğitimin başında bizim verdiğimiz emekten bizi saf dışı ettiniz. O halde bundan sonra bulun devamını da yayınlayın bakalım nerden bulacaksanız bu kadar kapsamlı ve detaylı bir öğreti kaynağını. Özrünüz kabahatinizden büyük, ben sizden kabahatinize kılıf uydurmak yerine bu eğitime ihtiyacı olanlar adına hatanızı düzeltmenizi ve sanatçıyı emeğinden ve sanatından ayırmadan adını tekrar hak ettiği yere yazmanızı beklerdim. Haklı tepkime vermeniz gereken yanıtınız böyle insanice olmalıydı.


4. Serpil Şenol | 11 Kas 2010, 01:03
Ayrıca main-board ile de konuşacağım bu konuyu isimsiz yayınlamak herhalde dünyada yapılabilecek en çirkin şey, ki riskleri de malum ortada dır! Ben derslerimi main-board da yayımlamıyorum grafikerler.org da yayımlıyorum. Bu da ayrı bir haksızlık; o sitenin sağladığı böyle bir olanağını alıp alıntı kaynağını belirtmeden yayımlıyorlar. Madem siz kaynak belirtiyorsunuz o halde lütfen rica ediyorum alıntı kaynağını düzeltiniz ve grafikerler.org da yayımlandığını belirtiniz.. main-board da değil! Ben main-boarda hayatım boyunca bir kere bile girmiş insan değilim. Serpil Şenol Saygılar..


5. Mc Tasarım | 11 Kas 2010, 09:26
belirttiğiniz üzere gerekli düzenlemeler yapılmıştır. ayrıca konuyu yayımlayan siz kadar paylaşan bende suçsuzum.
konuda sizin isminiz geçmediği için mecburen kaynak olarak alıntı yaptıgım yeri belirtmem gerekiyordu;ki resimlerin hiç biri ile ben oynamadım doğrudan paylaştım yani bu durumda bana sadece alıntı yapılan kaynağı yazmak düşüyor.


6. Serpil Yüzak-Şenol | 11 Kas 2010, 09:50
Gereken düzeltme için çok teşekkür ederim Sayın Mc Tasarım, önemli olan kaynak alanının düzelmesiydi ben diğer kopyalayan sitelere de gereken uyarıyı yapacağım. Saygılar iyi çalışmalar.. Serpil Yüzak-Şenol


mctasarıma gereken düzeltmeyi yaptığı için buradan da ayrıca teşekkür etmek istiyorum ve emeğin hakkı emeğin sahibine daima verilmeli diyorum.




Ayrıca main-board'a da buradan sesleniyorum sayın main-board yetkilileri siz sitenizdeki konuların dışardan görülmesine dahi izin vermezken, üyelik şartı koyarken, hangi vicdanla buradaki konuları izinsiz alıyor ve isimsiz yayımlıyorsunuz? Sonra anadolutayfasi sitesine de söylüyorum, lütfen hepinizden gereken düzeltmenin yapılmasını rica ediyorum, aksi takdirde hiç bir suretle derslerin devamına ulaşamayacaksınız! Elbette insanlar size soracaktır ne oldu da dersleriniz devam etmiyor diye.

Ve benim niyetim, ilgili sitelerin bu gereken etik düzetmeleri yapmalarından sonra bundan sonraki dersleri yasal olarak koruma altına almaktır, ha ondan sonra göreceğim ben emeği verenin adını sanını telaffuz etmeden bilgileri başka alanlarda yayımlamak neymiş. Bu düzeltmeler yapılmadan bu derslere devam etmeyeceğim ve sizin gibiler bu dersten faydalanmak isteyen milyonlarca kişiye engel olmuş olacaksınız.

Ben bu derslerimi kendi iş siteme de koymayı düşünüyorum ve kaynağını garfikerler.org olarak belirtmeyi düşünüyorum çünkü bu imkanı bana ilk veren yer burasıdır, beni bunca insanla buluşturan yer burasıdır. Ben bile bunu yaparken, kaynak olarak garfikerler.org'u vermeyi düşünürken, sizler nasıl bu etiksizliği sergileyebiliyorsunuz doğrusu anlamıyorum.

Şimdi, main-board ve anadolutayfasi siteleri başta olmak üzere buradan bu bilgileri izinsiz alıp isimsiz yayımlayan ya da yayımlamayı düşünen herkese; gereken etik düzeltmeleri yapın lütfen!

Olması gereken düzeltmeler;
1. Adımın derslerin üzerine yazılmasıdır.
2. Asıl kaynak grafikerler.org'un kaynak olarak belirtilmesidir.


Serpil Yüzak-Şenol
 
Kayıt
17 Ocak 2011
Mesaj
1
Tepki
0
Öncelikle silüet çizimleri ile ilgili vermiş olduğunuz tüm bilgiler için sizlere çok teşekkür ediyorum...sayenizde silüet çizimin temel bilgilerini öğrendim, yanlız ben birde ister erkek, ister bayan olsun vücut çizimlerininde temelini öğrenmek istiyorum, yani bir erkek vücudu veya bayan vücudu çizerken nelere dikkat edilmeli, duruş şekillerine göre uzuvlar nerelerden başlayıp nasıl bitirilmeli, bu konulardada bizleri bilgilerinizden mahrum etmezseniz kendi adıma çok sevinirim...şimdiden teşekkürler...saygılar...özellikle şenol hocama...
 
Yukarı Alt