en iyi yaptığınız yemeğin tarifini yazın

Bahtınur YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
1.141
Tepki
456
@Cengiz Ünal

sen tek tek yap cengiz sonra kafayı yersin bakırköye ziyaretine gelirim:)
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Ben tarif yazmayı unutmuşum:)

...Kumpir Yapımı...

Öncelikle patatesleri haşlıyorsunuz, daha sonra dışını ayırıp patatesleri çok çok ince bir şekilde püre yapıyorsunuz( Hiç bütün kalmayacak şekilde...)
Daha sonra yayvan bir şeye koyun patatesleri, daha sonra üstüne hazır garnitürü koyun, garnitirün üzerine sosis koyun, mısır serpebilirsiniz(Evinizde ne varsa ekleyebilirsiniz keyfinize ve damak keyfinize göre:)) Daha sonra en üste kaşar rendeleyin ve bol kaşar serpin.. Son olarak da kaşarın üstünee Ketçap-Mayonez sıkın ve fırına verin.

İşte Ev Yapımı Kumpirimiz Hazır:)

AFİYET OLSUN:d
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Bende felaket patlıcan oturtması yaparım. Valla parmaklarınızı yersiniz ;)

Tarif ;

Patlıcanları ince ve yuvarlak olarak dilin ardından da kızgın yağda kızartın. (Patlıcanın acısını almak için tuzlu suda bekletebilirsiniz. Kızartmadan önce kurumuş olmalarına özen gösterin)
Bu arada Başka bir tava veya tencerede üzerine ekleyeceğimiz sosu hazırlayalım.
Öncelikle yağa istediğiniz oranda kıyma ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Daha sonra ince kıyılmış soğanları ve biberleri ekleyiniz. soğanlarda pembeleşinceye kadar beraber kavurmaya devam edin. Sonra salça ve baharat olarakta kekik, kırmızı pul ve toz biber, karabiber ve az miktar tuz ekleyin (Tadına baktıktan sonra isterseniz tuz ilave edin). ve kısa bir süre daha kavurun.
Kızarttığınız patlıcanları bir tepsiye düzgünce dizin ve üzerine hazırladığınız sosu iyice yayın. Daha sonra ısıtılmış suyu tepsiye dökün. Tekrar ocak veya fırına koyun. (Lezzet katması açısından üzerine maydanoz yaprakları serpmenizi tavsiye ederim.) 10 dk kadar kısık ateşte veya düşük ısıdaki fırında bekletin. Daha sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
@Serkan Baysal
tabi tabi...
felaket patlıcan oturtması yapınca,
açlıktan parmakları yemekten başka seçenek kalmıyor. :D:D:D
afiyet olsun...
 
Kayıt
10 Ekim 2008
Mesaj
1.085
Tepki
62
Bende çok iyi patates kızartırım tarifi vereceğimde. Hepinizi bilirsiniz diye vermiyorum :D
 

Bahtınur YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
1.141
Tepki
456
patatesleri soyun dilimleyin sıcak su kaynatın sıcak suya sokup çıkartın ve direk hemen soğuk suya souk çıkartın yani şokluyoruz sonra suyunu süzüp poşetleyip buzluğa atın
alın size burger king ateş bizi çağırıyor patatesleri

sait bey bide bunu deneyin:D
 
Kayıt
10 Ekim 2008
Mesaj
1.085
Tepki
62
Bahtınur hanım bu değerli bilgileriniz için teşekkürler. Eve gideyim hemen deniyeceğim :D
 

Seda Başer

Graphic Designer
Kayıt
26 Ağustos 2008
Mesaj
255
Tepki
11
Bir tarif de ben vereyim. Çok güzel de yaparım. :)
Adı: Hamsikuşu.
Önce hamsileri kılçıklarını da alarak ayıklıyoruz. (tabi kafası da olmayacak) Sonra bir güzel yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz. Süzüldükten sonra, geniş bir kaba alıp, içine 3 yumurta ve aldığı kadar un koyuyoruz. (Bu 2 kilo hamsi için verilen ölçüler) Tuzunu da ekledikten sonra bir güzel karıştırıp büyük bir kaşık yardımıyla top top alıp önceden ısıttığımız tavadaki yağın içine atıp pişiriyoruz. Valla çok güzel oluyor. Karadenizliller bilir. (bu arada kuymak da çok güzle olur ben çok severim).
Afiyet olsun... :)
 
Yukarı Alt