evim perde katalog çalışması

T

tuba acan

Misafir
mrb arkadaşlar daha cok acemiyim yorumlarınızla kendimi geliştirmeye ihtiyacım var ilgilenen herkese teşekkürler!!!:eek:

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Tuba Hanım "sonundabittin" adlı resim dosyanızı biraz daha büyütüp tekrar yükler misiniz?

T

tuba acan

Misafir
resim bende normal gözüküyor ama sitede yeniyim daha nasıl yapıcam

danisman

Consultant
Tepki
30
sevgili tuba hanım ;

yanlış anlamıyorsam yeni başlamışsınız. Size tavsiyem, bir perde tanıtımı yaparken ilgiyi başka bir yöne çekmek ama aynı zamanda da, tüketiciyi asıl ürüne yönlendirmek olsun. Yani bir perde katoloğu çalışmasında herkes aynı şekilde bir yaklaşım sergilerken siz başka bir yaklaşım tarzı sergileyin. Burada söylemek istediğim bu işi ben yapsaydım şayet, şöyle yapardım. Masa üzerine antika bir vazo koyardım. Perde kumaşlarınıda vazonun içinden çıkartarak masanın üzerinden görüntü aldığımız ekrana göre yayardım. Sizce nasıl olurdu?

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Evet, bunu bir katalog kapağı olarak düşünmüşsünüz.
Keşke ön kapağa firmanın 2-3 perdesini , küçük , birbirine zincirli ovaller içerisine
ya da yine birkaç kareye bir düzen verekek yine içine oturtsaydınız, görsel açıdan daha şık olurdu diye düşünmeden edemiyorum.Bu tür çalışmalarda kapakta ürünleri geometrilerle kullanmak herzaman cazip gelmiştir bana.
Sanırım bu perde , netteki stock resimlerden biri.
Mesela firma adınıza bir de basit bir logo yaratsaydınız ve ön kapağa uygun biryere ekleseydiniz görsellik açısından daha iyi olurdu derim.
Sonra yine kapağa minik bir kutu ekleyebilir bu 2009'a ait ürünlerin adlarını yazabilirdiniz.Ürünler de dediğim gibi kapakta olacağı için, kataloğu eline alan daha sadece kapağına bakıp , içerik hakkında fikirler edinecek, ve belki kapaktaki bir ürün resmi ya da bir özellik dikkatini çekecek,ve kataloğu alıp 2dk sonra çöpe atmak yerine içerisini karıştırmaya başlayacaktır.Çünkü firma yeni bir ürün çıkışı yapmış ve bunu en kısa zamanda en esnek şekilde minumum sürede hedef kitlesine sunmayı amaçlayacaktır.
Şu da olabilir, firmanın herhangi bir ürünü herhangi bir evde kullanılıyor olabilir, bu görüntüyü (Örn: Perdenin bir salonda kullanılıyor hali.) görselleştirip ön kapağa perdeler arasına ekleyebilirsiniz.
Mesela yine bir de slogan olsa fena olmaz dı.
Örneğin ne olabilir:
Evim Perde Konfora Kavuşmak Elinizde.
Daha birçok fikir üretilebilir.

Arka kapağa üst tarafa ise ürünlerde kullanılan hammaddelerin özellikleri sıralanabilir.
Ürünün neden yapıldığı, üründe hangi hammaddeler kullanıldığı nasıl renklendirildiği vs...
Ve bu ürünün merkezi üsssü nerede ise(Asıl üretim fabrikasının kurulu olduğu şehir.) bunu da en aşağıya yazabilirsiniz mesela.
Arka kapaktaki adres kutusu bana çok büyük geldi.
Biraz daha küçültülebilir ve çalışmadaki genel font stili sadeleştrilebilir.

T

tuba acan

Misafir
öncelikle ilginize cok teşekkür ederim daha yeni başlayanlardanım bu kadar detaylı düşünemiyorum daha malesef gercekten süper fikirler benim hiç aklıma gelmedi doğrusu önerilerinizi uygalamaya başlıyorum bakalım ne cıkacak

Yukarı Alt