EXIF bilgilerini Hakkında.

Kayıt
2 Mayıs 2012
Mesaj
15
Tepki
1
Arkadaşlar merhaba,

DSLR bir makinada çekilmiş bir fotoğrafın Exıf bilgilerini değiştirmem gerekiyor, photoshopta yapılabiliyormuş bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.


Örnek:



Untitled by ozkanozmen34, on Flickr
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Photoshop cs6 da filter menüsü altında Lens Correction komutu var



Bu komuta tıkladığımızda açılan ekranda yan kısımdaki panelden değişiklik yapılabilyor ama



tam olarak işinize yarar mı bilemiyorum ...
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
Photoshopta fotoğrafı açın, file/file info menüsüne girin, bilgilerin bir kısmına müdahale edebiliyorsunuz sanırım oradan...
 
Kayıt
2 Mayıs 2012
Mesaj
15
Tepki
1
@Aslı SAYILIR



Maalesef olmadı sadece lens bilgileri var o bölümde, teşekkür ederim yardımınız için.
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Photoshop içinde "save for web..." ilekayıt seçeneğini açıp sağdaki panelde "metadata" değerini "none" olarak seçerseniz bütün exif verileri silinir.Aksi takdirde resmi photoshopta ne zaman açıp üzerinde değişiklik yaptığınız gibi veriler dahi kayıtlıdır.
Resmin içindeki exif datayı görüntüleme imkanınız varsa denemesini yapabilirsiniz.
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
@muratz

Zaten arkadaş exif bilgilerini silmekten bahsetmiyor, müdahale edip bazılarını değiştirebilmek istiyor...
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Ben silme gibi yazmışım, evet.Sonuçta exif bilgilerini silmenin kestirme ve sağlam bir yolu bu.İşine yarar mı birilerinin , yarar..Yaramazsa, gereksizse komple silsin yetkisi olan arkadaş mesajı.Yani konunun çok dışında buraya uymuyor, kimsenin de işine yaramıyorsa silin böyle mesajları arkadaşım.
Ne hikmetse bu forumda her mesajın altına nereden bir kulp bulup da taksam eğilimi var.Bir insan problemine çözümü arama motorundan arar mesela, forumlara ulaşır, bir forumda ne kadar bilgilenir, hızlı ve profesyonel yardım alırsa o ortamın müdavimi olur.
Paylaşanlar, cevap verenler ve istifade edenler, soru soranlar gibi iki grup halinde düşünülürse forum burada dengeyi gözetir.Burası ego yarıştırma yeri galiba..Adam basit bir soru soruyor, sonra cevabın altına biri ortalığı karıştıracak yalan yanlış yorumlar yazıyor, ona cevap yetişecek buna bilgi verilecek derken bakıyorum başka forumlara bir iki gün sonra aynı soruyu soruyor arkadaş.Ve kısa ve öz cevabını alıp teşekkür ediyor.Burada curcuna devam ededursun.
Sorunun cevabını almışsa da exif bilgileriyle sorunu olan biri benim yanlış cevabımı da görür , yeni birşey öğrenir.Kaç kişi biliyordu yazdığım şeyi?
Benim dükkanım yok, alanım farklı, buraya cevap yazmaktan en küçük bir çıkarım da yok.Varın hep siz yazın o zaman ben de işime yarayacak birşey görürsem alır kullanırım, web açık değil mi, kapısında kilit mi var...Size hayırlı işler olsun.
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
@muratz


Umarım benim mesajıma istinaden dökülmüş bir iç değildir bu...
Çünkü ne alınacak, ne kırılacak bir şey yazmadım. Kulp şöyle dursun...
Sadece küçük bir uyarı idi, soruya tam karşılık bir cevap olabilsin diye.
Yoksa sizin yazdığınız bilgilerde elbette birilerinin mutlak işine yarar.
 
Kayıt
30 Aralık 2011
Mesaj
1
Tepki
0
yada hiç photoshop kullanmadan exif bilgisi değiştirilmek istenen fotoğrafın windows ortamında özelliklerine girip ayrıntılar kısmından birçok exif bilgisi değiştirilebiliyor diye biliyorum şuan deneme imkanım olmadığı için kesin diyemiyorum
 
Yukarı Alt