Explorer 7'de Local Ağ Sorunu (IIS)

Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
533
Tepki
6
Explorer 7 ile birlikte gelen (IIS) Local Ağ sorunu ve Local Ağda kodlamış olduğumuz ASP + Visual Basic projelerimizi test edememe ile ilgili bilgi vermek istedim.

Arkadaşlar merhaba en son yaşadığım talihsizlik üzerine bu konuda sizin de bilgi sahibi olmanızı istedim. Local Ağda yaptığımız dosyaları çalıştırmak için ister istemez bu IIS'e ihtiyaç duyarız (PHP için, Apache Server).

Evet, IIS göçtü yada çöktü veya IE 7 kurdunuz, peki ne oldu? Çok basit, artık local ağda asp ve visual basic proje çalıştıramazsınız.

İşte bu durumda yapılması gerekenleri sizinle paylaşmak istedim. Aslında asıl sorun Explorer 7 kurmayla başlıyor. Yani Explorer 7 IIS sıkıntısı yaşatıyor. Bu kullanmayacağız anlamına gelmemeli. Bunun için aşağıdakilerden birini yapabilirsiniz:

1- Çok iyi derecede İngilizce bilen arkadaşlar Microsoft'un Resmi sitesinden Explorer 7 ile ilgili kısımda mini minnacık bir boyutta IIS 6 ayarlarını koruyan dosya sunuyor onu indirip kurduğunuz takdirde eski IIS ayarlarınız olduğu gibi geçerliliğini koruyor. Her ne kadar basit gibi görünse de Microsoftun sitesinde o kaynağa erişmek kolay olmuyor.

2- Öncelikle paniğe kapılmadan bir XP CD'si temin ediyorsunuz. Neden Vista demeyin, çünkü ben XP işletim sistemi üzerine yazıyorum. IIS yeniden kuruyoruz.

Başlat > Ayarlar > Denetim Masası >Program Ekle veya Kaldır >Windows Bileşenlerini Ekle / Kaldır

Sistemi kurduktan sonra yeniden ASP kodlarınız çalışacaktır. Olası hatalar ve sorunlar? Hemen belirteyim, kesin oldu diye sizi umutlandırmak istemem. Bu noktada yapmanız gereken bir kaç ayar olabilir. Bunun için tekrar:

Başlat > Ayarlar > Denetim > Masası > Yönetimsel Araçlar > IIS Ayarları

Burada belirtmiş olduğunuz ana dizin (+) işaretli alandan açıyorsunuz. Üzerine sağ tıklayın ve Özellikler sekmesine tıklayın. Dizin Güvenliği ve Giriş İzni konu başlıkları sizin ilgi alanınız olmalı yani Okuma ve Yazma izni veriyorsunuz, kullanıcı ayarı kısmınada Anonim olarak belirtiyorsunuz. Aksi takdirde neler olur? Kodunuzu çalıştırdığınızda veri tabanınızla etkileşim kuramassınız.

Sayfa doğrulaması adı başlığı altında sizden sürekli bir kullanıcı adı ve şifre ister bu da oldukça can sıkıcı bir durumdur. Ben bizzat yaşadım.

3- Mevcut ISS ayarlarımız varken tekrar; Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > IIS Ayarları yine aynı şekilde var olan dizininize giriş yapın sağ tıklayın özellikler kısmında Giriş Dizini, Aşağıda Çalıştırma izinleri diye bir başlık göreceksiniz o kısmı kodlar ve çalıştırılabilirler diye seçin ve orta havuzda kısmı.
Size bir uyarı verecektir güvenliğinizi riske ettiğiniz için. Ama local ağdan yayın yapmıyorsanız ya da çok can alıcı projelerle uğraşmıyorsanız
rahatlıkla seçebilirsiniz.
 
Yukarı Alt