faruk çağlaya teşekkür.

Kayıt
8 Mart 2013
Mesaj
5
Tepki
0
başlığı nereye açıcağımı bilemedim.
sevgili faruk çağla hocam, size binlerce kez teşekkür ediyorum. ben bu yıl güzel sanatlara hazırlanıyorum ve şu an da anadolu meslek lisesinde grafik ve fotoğraf öğrencisiyim. kendini grafiker diye tanımlayan, yalnızca kurs bitirmiş hadsizlere kendimi birtürlü ifade edemedim, sığ beyinli damgası yedim. kendini fakülte mezunuyla bir tutan cahillerle hep münakaşa içinde oldum. lise bile bitirmemiş adamlar 2 ay kursa gidip, lise mezunu işçilerden 2 kat fazla maaş talep ediyorlar. ajanslar ve şirketler tarafından küçümsendiklerinde de bu sektöre isyan ediyorlar. halbuki grafikerliğin saygı duyulmayan bir meslek grubu olmasının tek sebebi böyle kişiler. grafikerlik artık öyle bir meslek haline geldi ki; sokakta serseri gibi gezdikleri, eve para getirmedikleri için anne babadan fırça yemeye başladıktan sonra herkes "hiç olmadı grafiker olurum da bizimkilerin çenesi kapanır." diyor.
ben bu hadsizler yüzünden, üniversitede hayalimin mesleği yerine başka bir mesleğe yönelmeyi bile düşündüm. 2 kez staj yeri değiştirdim. bu iki yerde de profesyonel grafikerlerle çalışma hayali kurdum ama gittiğim yerlerde tek "tasarımcı" ünvanına sahip kişi bendim. ama bu yalnızca şirketlerin cahilliklerinden verdiği bir ünvandı. program bilgim iyiydi ama ben kendime yalnızca stajyer diyordum. hala da öyle derim. ailem bu mesleğin bu şekilde ayaklar altına alındığını gördüklerinde, farklı bir bölüme hazırlanmam için baskı yapmak istediler. "sen zaten artık grafiker sayılırsın" dediler. ben 4 yıldır grafik tasarım eğitimi almış olmama rağmen kendime "grafikerim" demiyorum.
beni "üniversite bitirmemiş ama kendini üniversiteliler kadar geliştirmiş grafikerler var" diyerek kınıyorlar.
ben de onlara "profesyonel çizebilen, sanat tarihi bilen ve grafikle ilgili bilmesi gereken herşeyi bilen bir kişi bulursanız, tüm laflarımı geri alacağım." dedim. hala da öyle bir kişi arıyorum. keşke öyle biri varsa da bozuna bunca üzüntüyü çekmesem.
yani sonuç olarak demek istediğim, tekrar teşekkür ederim hislerime ortak olduğunuz için; kendilerini sanatçı ilan eden eğitimsiz kişilere gerekli açıklamaları yaptığınız için.
 
Yukarı Alt