Fatoş Baykal - Masal Olduk

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192


Fatoş Beykal’ın karışık teknik ile yaptığı çalışmalarından oluşan ‘’ Masal Olduk ‘’ adlı kişisel sergisi 13 Kasım – 01 Aralık tarihleri arasında Galeri/Miz’de sanatseverlerle buluşuyor.
‘‘Masal Olduk’’ serisine 2011’de başlayan Fatoş Beykal çocuk grupları ile gerçekleştirdiği resim çalıştayları sırasında çocukların saf resimsel tavrı ve metaforik anlatım biçimlerinden etkilendi. Artistik kariyerinin başlangıcından bu yana sanatının değişmeyen yönlerinden birini oluşturan örtük anlatım, ‘‘Masal Olduk’’ serisinde de devam ediyor...
Kadının kimlik sorunsalı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan sanatçı ‘‘Masal Olduk’’ resim serisinde izleyicinin, yolunu kendisinin bulmasını öneriyor.
Çeşitli kişisel sergiler açan sanatçının ‘‘Masal Olduk’’ resim serisi, çalışmalarının son bir yıllık dilimini içeriyor. Çağdaş Türk sanatının gerçek anlamda uluslararası platforma taşındığı 1990’lı yıllarda artistik kariyerine başlayan Beykal, genç sanatı çağdaş sanat ortamında tanıtmayı ve desteklemeyi amaçlayan öncü sanat sergilerinde yer aldı.
Fatoş Beykal : İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimi ve yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamladı . Avrupa’nın çeşitli müzelerinde mesleki araştırmalar yaptı. Birçok kişisel sergi yaptı ve karma sergilerde yer aldı. Sanatçı halen İstanbul’da atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
Alıntı
 
Yukarı Alt