Film Afişi-Acemiyim Lütfen eleştirin

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
Biraz vahşice olmuş :)
İnternetten film afişlerine bi bak derim, fontları nasıl kullanmışlar, eklenmiş resimlerin renkleri birbirinden bu kadar kopuk mu yoksa gerçekçimi duruyo vs..

1- Kullandığın görseller tamamen farklı renk tonlarında, arka fondaki görsel sıcak, ön kısımdaki görsel ise soğuk renkte, birbirine yakın tonlar kullan, illaki bunları kullanıcaksan photoshop bize bu kolaylığı sağlıyo zaten. Image > Adjustments > Curves.. burdan gerekli ayarlamaları yapabilirsin.

2- Kullandığın görseller hiç heycan verici değil, arkada patlayan şey bana haber programı izliyormuşum hissini verdi, bi evin önünde duruyo sanırım o :)

3- Yazılarda degrade kullanmamanı öneririm. "1 ARALIK'TA SİNEMALARDA" geçişli bi renk yerine düz bir renk kullanman daha iyi olur.

4- Afişin alt kısmına bi iki sponsor ekleyebilirdin, afişin gerçekçiliği açısından.

Gördüklerim bunlar, göremediklerim daha fazla aslında ama :)
Tekrar bi gözden geçir ve internetten örneklere bi bak derim...

Kolay gelsin..

Seda Başer

Graphic Designer
Tepki
11
Afişde ilk gördüğüm dekope yapılan resimin zeminle uyumsuz olması. Renk açısından hiç oturmamış. Dekopeli resmin renk tonlarıyla biraz oynanmalı. Bakınca çok sert bir geçiş olduğu hemen göze çarpıyor.
İkinci olarak afişde anlatım bozukluğu var. İmla hataları.
Tarihi daha belirgin yapılabilir yani değişik boyutlarda daha dikkat çekici yazabilirsin.
Ama başlangıç olarak yaptığınızı yazmışsınız. Çalışmayla daha iyileri yapılabilir.

Tepki
0
Söylenebilecek mantıklı şeyleri arkadaşlar söylemişler zaten yazı karakterleride çok önemlidir grafiğin özelliğini arttırır kullandığın rekn uyum ve zıtlıklarına biraz önem ver

Tepki
0
arkadaşlar çok teşekkür ederim..her eleştirinin tasarım konusunda bir adım daha ilerleteceğine inanıyorum

Yukarı Alt