Fireworks Dersleri-1(Fireworks'de İnce Ayar)

Curse

Üye
Kayıt
30 Eylül 2007
Mesaj
315
Tepki
2
Fireworks Dersleri-1(Fireworks'de İnce Ayar) Firework MX'inizin ince ayarları ile oynamak bazen işinizi oldukça kolaylaştıracağı gibi yanlış bir adım attığınızda bunun çözümü tahminlerinizden çok daha uzun sürebilir. Fireworks'un ince ayarları olarak tanımlayabileceğiniz özelliklere Edit >Preferences ile erişebilirsiniz.

Karşınıza gelen ilk pencerede yer alan ve ön tanımlı olarak değeri 20 olan Undo Steps, Geri Adım değerini gönül rahatlığı ile çoğaltabilir, böylelikle geri dönüş işlem kapasitenizi artırabilirsiniz. Tabii burada bilgisayarınızın hafızasının (RAM miktarının) rolü de çok önemlidir. Adım sayısını çok fazla artırmak hafızanızdan çalacaktır.

Bu pencerede önemli olan bir diğer bölüm, Interpolation'dır. Interpolation, bir görselin boyutları değiştirilirken uygulanacak olan dört metottan uygun olanı seçebilmenizi sağlar. Bu dört seçenek:

-Bicubic Interpolation: En keskin ve yüksek kaliteye sahip olan ve ön tanımlı gelen boyutlandırma metodudur.

-Soft Interpolation: İlk Fireworks programında da kullanılan bu metot, yumuşak geçişler oluşmasını ve keskin detayların elenmesini sağlar. Bu metot, diğer yöntemler istenmeyen detaylar ortaya çıkardığında çok kullanışlıdır.

-Bilinear Interpolation: Bicubic kadar keskin olmayan ama Soft Interpolation'dan da nispeten keskin olan bir metottur.

-Nearest Neighbor: Çıkıntılı ve keskin sonuçlar veren bu metotta, yumuşatma kesinlikle yer almaz. Bir görsele zoom yapıldığındaki sonuçları verir.
 
Yukarı Alt