Fireworks Dersleri-5(Bitmap ve Vektörel Grafikler)

Curse

Üye
Kayıt
30 Eylül 2007
Mesaj
315
Tepki
2
Fireworks Dersleri-7(Bitmap ve Vektörel Grafikler) Bilgisayarlar, ya Bitmap ya da vektörel formatta resimler gösterirler. İkisi arasındaki farkı anlamanız sizin Fireworks’ü anlamanıza çok faydası olacaktır. Çünkü Fireworks, her iki format için de çalışma araçlarına ve imkânlarına sahiptir. Her iki türdeki resimleri hem çalışmanıza alabilir kullanabilirsiniz, hem de kaydedip başka programlarda kullanabilirsiniz.

Bitmap grafikler, piksel adı verilen noktalardan meydana gelir. Bir Bitmap grafiği düzenlerken eğriler ve çizgilerden ziyade pikselleri değiştirebilirsiniz. Bitmap grafikler çözünürlük merkezlidir, kendine mahsus boyutun dışına çıkması durumunda çözünürlük sorunları yaşanır. Bir Bitmap grafiği büyütmek piksellerin dağılımını artırmak demektir, bu durumda resim netliğini kaybedecek ve bozulacaktır.

Vectörel grafikler eğrileri ve çizgileri kullanarak resimleri ortaya çıkarmaktır. Bir vektörel grafiği düzenlediğiniz zaman şeklin içinden dışına, renk, yer, eğri, çizgi gibi tüm özelliklerini değiştirebilirsiniz. Vektörel grafiklerin çözünürlükle bir bağlantısı yoktur, hareket ettirebilir, yeniden istediğiniz şekilde boyutlandırabilir, yeniden biçim verebilir, rengini değiştirebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz görünüme göre de çözünürlükten bağımsız görüntüleyebilirsiniz. Kalite kaybı kesinlikle söz konusu değildir.

Dilerseniz Bitmap ile vektörel arasındaki farkı görmek için Fireworks’te boş bir sayfada denemeler yapabilirsiniz. Büyütme küçültmeler yapabilirsiniz.

Shot at 2007-07-16

Alintidir.
 
Yukarı Alt