Fireworksta Banner Tasarımı

Curse

Üye
Kayıt
30 Eylül 2007
Mesaj
315
Tepki
2
Fireworksta Banner Tasarımı 1- Tools Panelinden Vector araçlarına giderek,Elipse Tool(U) aracını seçelim.Aşağıda görüldüğü gibi 900/170 bir Elips Şekli çizelim.Ve bu elips şeklimiizn renk ayarını #CC9966 değerinde girelim.

Aynı zamanda yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi çalışmamızda hizalama yapmak için.View menüsünden Grid alt menülerinden Show grid 'i seçelim.

2- Elips şeklimiz seçili iken Renk Paletinde bukunan Fill Options sekmesini seçelim.Sonrada Gradient ve Linear seçimlerini yapalım.

3- Tools Panelinden Colors araçlarına giderek,Gradient Toolsu seçelim.Elips şeklimizin üstünde verilen şekilde görüldüğü gibi yatay bir gradient renk çubuğu oluşacaktır.


4-Bu yatay gradient renk çubuğunu aşağıda verien şekilde görüldüğü gibi mouse ile dik olarak ayarlıyalım.

5- Filtes menüsünden Adjust Color seçtikten sonra.Hue and Saturation'u seçelim.
Aşağıdaki şekilde gibi renk ayarlarımızı girelim.

6-Yine Filters menüsüne gidelim ve Adjust Color alt menülerinden Curves'ı seçelim.Bu renk ayarımızda yine resimlerde verildiği gibi girelim.


7- Elips şeklimiz bu aşamada aşağıda görüldüğü gibi olacaktır.

8-Tools panelinden vector araçlarına giderek Rectangle Tools(U)'U seçelim.Daha sonrada şekilde görüldüğü gibi hizalama yapalım.

9-Her iki şeklimiz seçili konumda iekn Modify menüsünden Combine Paths alt menülerinden Punchı seçelim.Çalışmamız bu işlemden sonra verilen şekildeki gibi bir biçim alacaktır.

10-Daire içine alınmış beyaz noktalı yerlerden mouse ile aşağıya doğru sürükleme yapalım.

11-Mouse ile şeklimiz belirten yerden itibaren uzattıktan sonra şeklimiz bu biçimde yer alacaktır.

12-Tools panelinden Vector araçlarına giderek,Rectangle Tools aracını seçelim.Aşağıda verilen şekilde görüldüğü gibi (mavi alan) şeklimizi çizelim.
Bu şeklin renk değerinide #0033FF olarak ayarlıyalım.

13-Mavi şeklimiz seçili iken renk paletine giderek,Fills Options sekmesini tıklayalım.Ardından Gradient'ı ve hemen altındaki menüden linear'ı seçelim.Daha sonrada Tools panelindeki Colors araçlarından Gradient Tools'u seçelim.Şeklimizin üzerinde oluşacak olan yatay şekildeki Gradient renk çubuğunu aşağıdaki şekildeki gibi dik olarak ayarlıyalım.



14-Tools panelinden Vector araçlarına giderek,Recrangle Tools(U) seçimini yapalım.Sonra da verilen şekilde olduğu gibi ve rahat çalışabilmemiz için siyah bir Rectangle şekli çizelim.


15- Siyah renkteki Rectangle şeklimiz seçili iken Properties Panelinden Filters sekmesine tıklayalım.Burdan da Bevel and Emboss alt menülerinden Raised Emboss'u seçelim.Verilen şekildeki gibide Raised Emboss efekti ayarlarımızı yapalım.

Bu adımı uyguladıktan sonra aşağıda verilen şekilde olduğu gibi siyah şeklimiz artık saydam bir hal alacaktır.

16-Tools panelinden Vector araçlarına gidelim.Bu kısımdan Rectangle Tools(U) aracını seçerek,100/33 siyah bir Rectangle şekli çizelim.

Properties Paneline giderek aşağıdaki şekildeki gibi ayarlarımız yapalım.Bu kısımda renk değerimizi #CCCCCC olarak girelim.

Siyah şeklimiz seçili iken renk paletine giderek,Fiil options sekmesini seçelim.Burdan da solid seçeneğini Gradient olarak değiştirelim.Hemen altındaki linear seçeneğini olduğu gibi bırakalım.Tüm bunlardan sonra verilen şekildeki gibi renk değerlerimizi girelim.


Properites panelinden Filters sekmesine giderek Adjust Color alt menülerinden Curves' ı seçelim.Ardından da verilen şekildeki gibi renk tonunu ayarlıyalım.

Buton çalışmamız bu aşamada aşağıdaki gibi bir şekilde gözükecektir.

Fontumuz büyüklüğünün 15 değerinde ayarlıyalım.Fontumuz için #CCCCCC renk değerini kullanalım.

Yine fontumuz seçili konumda iken Filters/Adjust Color/Curves seçimini yapalım.
Aşağıda görüldüğü gibi de Curves renk ayarını yapalım.

17- Diğer butonlarıda oluşturduktan sonra aşağıda verielen şekildeki gibi butonlarımızı hizalı bir şekilde yerleştirelim.Ayrıca link vermek isterseniz bu sitede bulunan Fireworksta Link Vermak
adlı dersi inceleyebilirsiniz.


18-Şekilde görüldüğü gibi textimizin renk ayarını , font büyüklüğünü ve font türünü ayarlıyalım.Renk değerimizi #CCCCCC olarak seçelim.

Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 723x143 ve %3$sKB ) Buraya Tıklayın

Fontumuz seçili iken Filters/Adjust Color/Hue and Saturation seçimini yaparak verilen şekildeki gibi renk ayarlarımızı yapalım.

Yine Fontumuz seçili konumda iken Filters/Shadow and Glow seçimini yaparak verilen şekildeki gibi Drop Shadow efekti ayarlarımızı yapalım.

Tools panelinden Colors araçlarına giderek fontumuzun kenar çizgisinin siyah renkte olmasını sağlıyalım.

19-Fontumuz bir üst adımdakileri yapmamızla birlikte aşağıda görüldüğü gibi bir şekil alacaktır.

20-Aşağıda görüldüğü bir slogan oluşturalım.Ve bu slogan textimizin renk değerini #006666 olarak ayarlıyalım.

Yine bu textimiz için aşağıda verilen şekildeki gibi properties panelindeki ayarları yapalım.

Filters/Shadow and Glow/ Drop Shadow seçimini yapalım.Daha sonrada Drop Shadow efekti ayarlarımızı şekildeki gibi girelim.

Filters/Shadow and Glow/Inner Glow seçimini yapalım.Inner Glow efekti ayarlarını şekildeki gibi ayarlıyalım.

21-Bir üstteki adımı tamamladığımızda slogan textimiz verieln şekildeki bir görünüm alacaktır.
Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 628x81 ve %3$sKB ) Buraya Tıklayın

Ben çalışmamı bu şekilde bitirdim.

Not:Bu dersin anlatımı boyunca bazı şekillerde boyutlandırma ve biçim değişiklikleri olmuştur.Örneğin onuncu adımda gösterildiği gibi Elips şeklmizin biçimi ile beyaz noktalardan mouse ile tutup ,bu şekil üzerinde uzatma yapabiliriz.Bir diğer yol ise özellike RECTANGLE şekiller üzerinde Select araçlarından Scale tool ile büyütme ve küçültme yapabiliriz.
 
Yukarı Alt