Firma rehberi kullanım kılavuzu

Bu bilgiler size yeterince yardımcı oldu mu?


  • Toplam katılım
    2

Teknik

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
15 Ocak 2011
Mesaj
9
Tepki
1
Merhaba sevgili Grafikerler.org üyeleri..

Bu konumuzda, Firma Rehberi sistemimizi sizlere nasıl kullanacağınızı anlatacağız. Konu soru-cevap şeklinde olacağı için kesinlikle daha rahat bir şekilde yardım alabilecek ve Firma Rehberi sistemimizi rahatça kullanabileceksiniz. Aşağıda baştan sona soru listesi var. Bu listede belirtilen sorulara tıkladığınız zaman yanıtlarını ayrı bir mesajda yanıt olarak göreceksiniz. Ama bunun dışında takıldığınız bir yer olursa, soru sormaktan çekinmeyin desteğimiz mevcuttur. Hadi başlayalım.

Unutmadan, "Bu bilgiler size yeterince yardımcı oldu mu?" anketimize geri bildirim yaparsanız, yardım makalelerimizi daha düzenli paylaşmamız açısından katkı sağlamış olursunuz.

Bir firma sahibiyim/çalışanıyım bu firmayı nasıl paylaşırım?
Bir firma paylaşırken ne gibi şeyler, nasıl bir içerik belirtmem gerekir?
Bir firma paylaşırken firmayla ilgili çeşitli resim(ler) yükleyebilir miyim?
Paylaştığım firmanın arama motorlarında üst sıraya çıkması için ne yapmalıyım?
Paylaştığım firmanın, insanların ilgisini çekmesi için gerekli püf noktaları nelerdir?
Taslak kaydı ve güncelleme mesajı göndermek ne anlama geliyor ve görevleri nelerdir?
Kapak/temsil resmi istediğim şekilde olmuyor, bunu ben seçmek istiyorum nasıl yaparım?
 

Teknik

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
15 Ocak 2011
Mesaj
9
Tepki
1
Bir firma paylaşabilmek için, önce üst menüdeki Firmalar'a tıklayın ve açılan sayfanın hemen üst kısımında "Firmanı Paylaş" buton/tuşu göreceksiniz ona tıklayın. Daha sonra karşınıza bir seçim alanı gelecek. Bu alanda firmanızın kategorisini belirlemeniz gerekiyor. Kategoriyi seçip belirledikten sonra Devam... butonuna tıklayın.

Ardından karşınıza detaylı bir editör ve seçim panelleri çıkacak. Bu bölümde, önce en üst sırada bulunan kutuya firmanızı adını yazın. Daha sonra ikinci kutuya ise firmanız hakkında minik bir açıklama girin. Bu açıklama farklı tarzda bir açıklama olursa iyi olacaktır. Anahtar kelimeler de girebilirsiniz fakat onun yerine kısa ve öz bir açıklama girmenizi öneririz daha güzel duracaktır.

Şimdi gelelim sekmelerde doldurulması gereken alanlara. Zaten mevcut sekmeleri göreceksiniz. Bu sekmelerin hepsini eksiksiz doldurmanızı öneririz. Firmanızın tanıtımı, Ürünleri, Referansları, İletişim bilgilerini eksiksiz olarak doldurmanız büyük avantajlar sağlayacaktır.

Tüm bu alanları eksiksiz ve düzenli bir şekilde doldurduktan sonra "Firmanı Paylaş" butonuna tıklayarak, firmanızı paylaşmış olursunuz.
 

Teknik

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
15 Ocak 2011
Mesaj
9
Tepki
1
Bir firma paylaşırken, tabii ki firmanızı tanıtan bilgiler ekleyeceksiniz bu zaten ilk yapacağınız şeydir fakat kısa kısa cümleler eklemekten ve eksik alanlar bırakarak firma paylaşmaktan daima kaçının. Bir çok üyemiz web sitesinden kopyala/yapıştır yapabilirler ama sadece bununla kalmayın, üzerine biraz daha ek bilgilendirmeler ekleyin ve mutlaka bir tane de olsa temsil resimi yükleyin.
 

Teknik

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
15 Ocak 2011
Mesaj
9
Tepki
1
Tabii ki yükleyebilirsiniz ki, bunu yapmanız özgün bir firma paylaşımızı gösterecektir. Bu işlemi yapmanız için editörün hemen alt kısmında bulunan "Resimleri Galeriye Yükle" butonuna tıklayın ve bilgisayarınızdan dilediğiniz kadar fotoğraf, resim, logo vb. grafik yükleyebilirsiniz. Normal şartlarda galeri sekmesi gözükmez bu sizi yanıltmasın. Yüklenen tüm resimler, ilk önce alt kısımda sıralı halde görünecektir ve firmayı paylaştıktan sonra otomatik olarak ayrı bir sekme açılacak ve firmanızın içeriğinde halka açık bir şekilde paylaşıma sunulacaktır.
 

Teknik

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
15 Ocak 2011
Mesaj
9
Tepki
1
Öncelikle şunu hatırlatalım;hiç kimse bunun garantisini %100 veremez.

Ama gene de firmanızın Google ve arama motorlarında üst sıralara çıkması için yapılacak belli başlı hususlar vardır. Bu hususlar yerine getirildiği müddetçe şansınız %90 artar. Bunun olması için, paylaştığınız firmanın içeriği çok özgün bir içeriğe sahip olmalıdır.

Özgün bir firma ancak şöyle olmalıdır;
Temiz ve düzgün bir Türkçe diline sahip olması, mümkün olduğunca az imla hatası, eğer çok uzunca bir metin yazılacaksa daha rahat okunması için paragraflara bölünmesi, yıldız * işareti yerine numarasız ya da numaralı liste işareti konması (editörde göreceksiniz hemen orta kısımda bulunan merkez nokta çizgi ve merkez 1-2 çizgi ikonu), resimlerin başka siteden değil, CMNet'in sunucusuna yüklenmesi ve kopyala yapıştır yaparsanız, mutlaka ek bilgi eklemeniz gerekmektedir.

Bu talimatları uygularsanız, firmanızı özgün bir şekilde paylaşmış olursunuz. Başta da belirttiğimiz gibi %100 garanti veremeyiz ama Google ve arama motorları mutlaka önem verecektir.
 

Teknik

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
15 Ocak 2011
Mesaj
9
Tepki
1
İnsanların ilgisini çekmek için arama motorları adına gösterdiğiniz hassasiyetin aynısı, bu soru için de geçerlidir.

Bir üye, bu tutumunuzu fark ettiği zaman, bu onun hoşuna gidebilir ve firmanızı takibe alabilir, yorum yazabilir, beğenebilir ve değerlendirme yapabilir. Bu durum sizin için daha fazla avantaj sağlar. Mesela bir üye firmanızı takip ederse, daha sonra güncelleme yaptığınız zaman o kişiye e-posta ile bildirim yollanır. Aynı şekilde site içerisinde de bildirim yollanır ve böylelikle firmanızda olup biten her şeyden haberdar olur ve firmanız sitemizde popüler firmalar arasına girer.

Bir misafir, Google ve arama motorlarından firmanızı bulup veya karşısına çıktığında geldiği zaman, özgün bir içerik görürse eğer, mutlaka ilgisini çekecektir ve sitemize üye olmasını sağlayacaktır ve siz ona özgün bir içerik sunduğunuz için, Google ve arama motorları firmanızı en üst sıralara çıkaracaktır.

Haliyle hem bize, hem firmanıza, hem de insanlara katkı sağlamış olursunuz.
 

Teknik

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
15 Ocak 2011
Mesaj
9
Tepki
1
Taslağı kaydettiğiniz zaman firmanızı paylaşsanız bile halka açık bir şekilde paylaşılmaz. Sadece sizin görebileceğiniz şekilde, üst kısımdaki menüde "Paylaştığın Firmalar" alanında gizli tutulur.

Bu özellik şunlar içindir;
Sitemizden acilen çıkış yapmanız gerekti veya yavaş yavaş paylaşma gereği duydunuz ya da vazgeçtiniz, düşüneceksiniz. İşte bunlar ve uğraştıklarınız boşa gitmesin diye firmayı paylaşırken "Taslak olarak kaydet" seçeneğini işaretleyerek yedek almış olursunuz ve güvenli bir şekilde size özel sayfanızda gizli tutulur. Daha sonra o taslağa girerek, düzenle dedikten sonra devam edebilir ve firmanızı paylaşabilirsiniz.

Firmanızı güncelleyebilirsiniz. Mesela firmanızın bilgileri, telefon numarası, logo vb. şeyleri değişebilir. Haliyle sitemizde paylaştığınız firmayı tekrar düzeltmeniz gerekir. Bu düzenlemeyi yaptıktan sonra (zaten göreceksiniz) "Güncelleme mesajı gönder" seçeneğini aktif ederseniz, firmanızı takip eden insanlara e-mail gönderilir. Böylelikle insanları güncelleme yaptığınıza dair haberdar etmiş olursunuz.
 

Teknik

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
15 Ocak 2011
Mesaj
9
Tepki
1
Firmanızın amblemini sağ üst kısımda göstermek için, firmanızın olduğu sayfanın sağ kısımında bulunan blokta "Firma Paylaşım Araçları" kısmına gelin. Daha sonra o kısımda "Kapak Resimi Belirle" linkine tıklayın. Özel bir pencere açılacak ve burada tüm yüklediğiniz resimler karşınıza çıkacak. Dilediğiniz birini seçip bu işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapınca firmanın kapak grafiği değişecektir.
 
Yukarı Alt