Flash FXP Kullanımı

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89

Sizlere bu bölümümüzde en popüler ftp programlarından biri olan Flash FXP programını anlatmaya çalışacağım.

Flash FXP'nin son versiyonunu http://www.flashfxp.com/download.php adresinden indirebilirsiniz.

İlk olarak arayüzünden başlayalım; aşağıda gördüğünüz gibi sol tarafta local yani kendi bilgisayarınız sağ tarafta ise internet ortamı yer alıyor. Tabii ki siz bunların yerlerini değiştirebilir yada her ikisinde internet ortamını açabilirsiniz. Bu sayede bir ftp'den başka bir ftp'ye dosya aktarımı yapabilirsiniz. Sol alt tarafta dosya aktarımı yaptığınız dosyalar, sağ alt tarafta ise bağlanma durumunuz ve yaptığınız işlemlerin bilgisi yer alır.


Resmi büyütmek için lütfen resme tıklayın.

Yeni bir bağlantı oluşturmak için F4 tuşuna basıyoruz ve aşağıdaki ekran karşımıza çıkıyor.


Resmi büyütmek için lütfen resme tıklayın.

Burada "New Site" diyerek sitemizin ismini yazıyoruz ve "Ok" diyoruz. Daha sonra açılan pencerede "IP Address" yazan yere sitemizin sabit bir IP'si varsa yada ftp adresimizi yazıyoruz. Daha sonra kullanıcı adımızı ve şifremizi de girerek "Apply" yani uygula diyoruz. Sitemizi bu şekilde kayıt ettikten sonra artık "Connect" diyerek bağlanabiliriz.


Resmi büyütmek için lütfen resme tıklayın.

Artık sitemize istediğimiz dosyaları gönderebiliriz. Program belli bir süre işlem yapmadığında güvenlik amacıyla bağlantıyı kesiyor. Tekrar bağlanmak için "Reconnect" diyerek en son bağlı olduğunuz yere erişebilirsiniz. Ayrıca burada diğer ekleyeceğiniz sitelere de bağlanabilirsiniz.



Son olarak programın bir özelliğinden daha bahsedelim. O da programı her açtığınızda bilgisayarınızdaki dosyaların olduğu klasöre kısa yoldan erişmek için kullanacağımız sık kullanılanlar butonu; dosyalarınızın olduğu yere giderek önce aşağıda gördüğünüz yıldız butonuna tıklayıp ardından da açılan menüde "Add to Bookmarks.." a tıklayıp bu yeri kısayol olarak ekliyoruz ve daha sonra programı çalıştırdığımızda kısa yoldan bu bölüme erişebiliyoruz.


Hepinize hızlı ve sorunsuz bağlantılar diliyorum...
 
Yukarı Alt