Flash'ta motion kopyalama

kahramu

Üye
Tepki
2
Merhaba bi sorunum var mesela bi çubuk var sağa ve sola doğru gitmesini istiyorum açılı bi şekilde olarak yani yürümek olarak döndürerek yani sallanma gibi..Bunu uzun yoldan yapmasını biliyorum ancak hani mesela sağa doğru animasyonunu yaptıktan sonra timeline çıubuğuna gelip bi şeyleri seçiyorduk framelerda sonra kopyala yapıştır yaparak o çubuğun sola doğru gitmesini sağlıyorduk yani bunu yapmanın kısa yolunu istiyorum uzun yol olarak ayrı ayrı animasyon olarak yapmak istemediğim i,çin umarım anlatabilmişimdir ve yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Tepki
4
Yanlış anlamaman ümidi ile sana bir kaç sey sölemek isterim cok kötü izah ediyorsun sorularını karmakarışık olmus ama bir nokta daha var bu daha önemli eğer bir uygulama yapmışsan ve uygulanmanda cözemdiğin bir sorun ise bu hem izahatı daha kolay hemde yardım etmesi. böyle olunca bütün bir yapıyı düşünmek ve acaba sorun nere olibir gibi ekstra bir caba göstermek gerekiyor sorularını yanıtlamak icin.

Sorununa gelir isek bir tavsiyede bulunayım bildiğin yol en kısa ve doğru olanıdır. Copy Motion için basit bir sekilde alıcak olursak 2 keyframe arasındaki Frame'lere uygulanan Tweenden bahsediyoruz tabi bu yapı daha fazla keyframe de içere bilir. Buraya dikkat Keyframe ler ile Frame'leri birbirinden ayırmak gerek keyframe içerisinde siyah noktalar bulundurur buda o frame'de bir nesnenin var oldugu demek oluyor. Yani ben 1.Keyframe bir MovieClip koyuyorum sonra f6 ile 20. keyframe bir tane daha olusturuyorum bu 1.keyframe deki MovieClip mi 20.keyframe kopyalamıs olurum.artk Motion uygulamak icin gerekli keyframelere sahibim. ama sunuda yapmak gerek 1. keyframe deki koordinat ve pozisyonlarını değiştirmem gerek 1.keyframe de x:10 ise 20.'de bunu x:200 yapalım ve 1.keyframe ile 20. arasında herhangi bir frame tıklayıp sağ click yapalım CS4 kullanıyorsanız Classic Motion Tween CS3 kullanıyrsanız Motion Tween secip enter tuşuna basınız motion uygulayacaktır. Motion kopyalamak icinse gene 2 keyframe arasındaki herhangi bir frame i secip sağ click ile Motion kopy demen yeterli

Tepki
4
çalışmayı tam olarak anlamadım ama anladığım kadarıyla bir nesnenin sağa sola hareketini istiyosunuz,
Kerem Bey güzel açıklamış ben ek olarak basitçe şöyle söyleyeyim, bahsettiğin kopyalama kolaylığını şu şekilde kullanıyorum ben, ilk framede nesneyi sola dönmüş şekile getir, istediğin hıza göre örneğin 10.frame ye bir keyframe ekle, bu keyframe seçiliyken nesneyi sağa dönmüş şekile getir, ilk keyframeyi yani sola dönmüş halini 20. frameye kopyala, 1 - 10 ve 10 - 20 arasına motion tween özelliği uygula, çalıştırdıgın zaman nesne sağa sola dönecektir,

Yukarı Alt