Font Tanıtımları ve Galeri

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Sterk Font












Sterk font 6 ağırlıktan oluşur. Bugün tarihi itibarıyle myfonts sitesinde sergilenmeye başlanmış ve satışa sunulmuştur. Sterk; flemenkçe güçlü manasına gelir. Sterk font çalışmamın ismini değerli arkadaşım ve sayın adminimiz Ömer YILDIZ bey vermiştir. Kendisine teşekkür ediyorum ve bu fontumu ona adıyorum. :)

Sterk - Desktop font « MyFonts
 

alba38

Üye
Kayıt
9 Ağustos 2010
Mesaj
7
Tepki
0
@Ahmet ALTUN

Merhaba önclikle çalışmalarını kutluyor devamını diliyorum
font yapımında nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz hangi proğramda çalışıyorsunuz
kısaca anlatırsanız memnun olurum.... saygılar
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Teşekkür ederim Bulut Bey....Colo fontunu Bulgar tasarımcı Svetoslav Simow yapmıştı.. İlk satışa sunduğunda kısa bir süre ücretsiz dağıtmıştı ve ben de burada sunmuştum..Font artık ticari olunca malesef tekrar paylaşamıyorum bunu yaparsam Myfont ile sözleşmemi ihlal etmiş olurum..

Diğer soruya gelince; Font tasarımı çok değişik bir alan.. Önce fontları harfleri rakamları sevmeniz lazım, birbirine çok benzeyen ama farklı iki font arasındaki 10 farkı bulabilecek kadar yazıtiplerini az çok tanımanız lazım.. Bir fontu sadece bir ağırlığını tasarlayıp dosya haline getirmek için haftalar hatta aylar seviyesinde uğraşabilirsiniz bu yüzden sabırlı olmanız da lazım... :)
Fontu daha doğrusu yazıtipini önce kafanızda tasarlamanız gerekir, daha sonra kağıt üzerinde denemeler yaparsanız faydalı olur..
Font dosyası oluşturmak için en favori program Fontlab Studio dur.. Font Creator de iyidir.. Bunların dışında scanfont, fontographer gibi programlar mevcut.. Bu konuda en yaşlı program fontographer dir..
Şimdilerde özellikle sadece Mac kullanıcıları için geliştirilmiş, kişisel yazılımcıların yazıp satmaya çalıştığı ve kullanıcının bu konuda çok fazla bilgisi olmadığı halde font tasarlamasına olanak sağlayan küçük yazılımlar mevcut fakat benim bunları deneme şansım olmadı...
Tasarım aşamasında olmazsa olmaz diğer programlar ; Adobe Illustrator, Corel Draw, Inkscape, gimp, photoshop, paint, irfan view ve benzeri programlardır.. Corel Draw programının herkesin pek bilmediği bir özelliği de bu program ile font tasarlayıp TTF olarak olarak kaydedebilirsiniz.

Kolay gelsin.
 
Yukarı Alt