Format atarken yaşadığım sorun yardım edin lütfen.

denizbrn

Üye
Kayıt
31 Mayıs 2009
Mesaj
1
Tepki
0
HP Pavilion dv5 1021ET markasında bi notebook um var yeni aldım vista kurulu bunu xp ye çevirmek istiyorum elimde xp ye ait driverları ve xp sp2 format CD si bulunmaktadır. Format başladıktan sonra altta yazılar geçiyo kur şunu yüklüyo bunu yüklüyo gibisinden fakat sonra birden hata veriyo sistem bi hatadan kurtarıldı bu neden le kur kapatıldı diye mavi bi hata ekranı geliyo ve her seferinde oluyo format atamıyorum lütfen yardım edin nasıl düzeltebilirim veya nasıl format atabilirim. notebook un markasını tekrar veriyorum HP Pavilion dv5 1021ET.:confused:
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
sistem destek uzmanı arkadaşımız Abdullah bey daha iyi bilir elbette ama benim aklıma ilk gelen şey eğer daha kurulumun ilk aşamasındayken mavi ekran hatası ile karşılaşıyorsanız cd den kaynaklanan bir problem olabileceği yönünde.. harddiskin biçimlendirilmesine engel olacak bir donanımı varmı üzerinde bilemiyorum ama eğer böyle birşey var ise buda sorunun sebebi olabilir.. bazı laptoplar ilk alındığında harddisk içinde tüm driverleri bulunan bir klasör ile gelebiliyor bu klasörün silinmesini engelleyen bir mekanizma (donanımsal yada yazılımsal) olması mantıklı geliyor ama böyle bir mekanizma var mı emin değilim.. bir öneri verecek olursam kurulu işletim sistemi açık iken xp yi kurmayı deneyebilirsiniz.. ya da farklı bir cd kullanarak tekrar deneyin bence..
 

C@GL@R

Üye
Kayıt
17 Ekim 2009
Mesaj
83
Tepki
3
Mesajın açılış tarihi eski biliyorum ama aynı sorunla karşılaşan arkadaşlarımız olur diye çözümü sizinle paylaşmak istedim..

Bazı SATA Diskli notebooklar, Disk'i Windows Xp yüklerken görmüyor. Normal'de Üretici firma sitesinden SATA Driverlerini indirerek kurulum esnasında, diskimizi bilgisayara tanıtmamız gerekiyor. Yanlız bu SATA driverlerini Windows XP Home/Pro disket yardımı ile tanıtabilmemize olanak veriyor. Notebooklarda disket sürücüsü olmadığı için bizim SATA Driver entegreli bir Windows CD'sine ihtiyacımız olacak. Normal Windows CD'imize nLite programı yardımı ile SATA driverlerini entegre ederek yükleme yapabiliriz.

nLite Kurulumu ve Sata Destekli Windows XP CD'si oluşturmak için Buraya TIKLAYIN.

Kolay gelsin.
 
Kayıt
9 Nisan 2009
Mesaj
54
Tepki
1
Bendede vardı o sorun arkadasım cozmustu ama xp ye cevirdikden sonra wriless calısmadı bütün driverleri de uyguladık ama olmadı teknik servisi aradık onlarda siz yapamazsınız onu dediler biz vistayı onerdıgımız ıcın yaptık buraya gonderın biz yaparız dediler ama bende gondermedim duruyor bnm model de hp dv 2000 serisi
 
Yukarı Alt