freehand soru ve sorunlarınızı Burada cevaplayalım.

Durum
Konu kapatılmıştır.
Kayıt
26 Ekim 2007
Mesaj
18
Tepki
0
merhaba arkadaslar

her ne kadar admin arkadsalr kadar bilgim olmasada freehandle ilgili sorunlarınızla ilgilenebilirim.elimden geldiği kadar yardımcı olmak istiyorum.bu forumun gelismesine katkım olmasından memnun olurum.hepinize iyi çalısmalar
 
U

User

Misafir
merhaba herseyden önce siteye yapmış oldugunuz katkı için çok teşekür ederim. benim freehand bilgim oldukça zayıf. ve çok acil bir sekilde geliştirmem lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
mesela ölçü açmayla baslamak istiyorum. istediğim 1 ölçüyü nerden ve nasılyapabilirim.
tasarım yaparken en çok kullandıgım seyler ise 1 sekilin altını kesmek yada içini kesmek yada dısını kesmek istiyorum. yada belli bir metni daire üzerine yazmak istiyorum. ve u sekilleri renklerndirmek geçiş vermek istiyorum. aslında coreldrawda hepsini 5 saniye sürmeden yapıyorum ama freehande gelince 2 saat neredeler diye menüleri arıyorum. coreldrawda elinizi hangi menüye atarsanız o menü ile ilğili program otomatik olarak değişir ve istediniz sekille ilğili olan bütün konular hemen önünüze gelir ama freehand de böle bir mantık yok o yüzden cok zorlanıyorum . galiba en masarflı örenci olacam. yardımların için şimdiden teşekürler. :}
 

Wish

Üye
Kayıt
6 Kasım 2007
Mesaj
190
Tepki
4


merhaba memet abi yapman gereken şeyleri kaba taslak resim üzerinde anlatmak istiyorum.Resime baktığında işin mantığını daha iyşi anlayacaksındır.Resim üzerinde renkli halkalara alarak kısaca ne işe yaradıklarını anlatıcam.

KIRMIZI : İşi ölçülendirme alanıdır ( w = ENİ + h = yüksekliği )
YEŞİL : Çizmiş olduğumuz karenin köşe kenarlarına vermek istediğimiz ovallik. Eğer sadece sol üst ve sağ alt köşe kenarı yuvarlamak istiyorsak Belitmiş olduğum alandaki UNIFORM kutucuğunu işaretten kurtarmalıyız.Dört kenar için ölçü kutucuğu verecektir.tercih ettiğimiz kenara gerekli değeri vermemiz yeterli olacaktır.
Not : Eğer karemizi UNGROUP (Cotrol+Shift+G) yaparsak bu işlemi karemizde uygulayamayız.
SARI : [/color]Kare kenarlarındaki siyah strok kalınlığını ayarlamamıza yarar.Strok istemiyorsak eğer SWATCHES ayar kutusundan ortadaki kutucuk işaretlenerek Renk seçenneklerinden NONE tıklamamız yeterli olacaktır.
LACİVERT : Bu renkle işaretlediğim alan ise çalışma sistemimizin yani ölçülendirme yaparken hangi ölçü birimini kullanmak istediğimizi seçeriz. (cm+mm+points+vs...)

Diğer sorularınıda cvplicam tabiki

Kolay gelsinnn
 

Wish

Üye
Kayıt
6 Kasım 2007
Mesaj
190
Tepki
4
YAZIYI YUVARLAK ŞEKİL VEYA HERHANGİ BİR ÇİZİM İÇİNE ALMA



Resimdede belirttiğim gibi yazıyı ve içine gömeceğimiz çember seçili iken ok ile belirttiğim işareti ( Flow Inside Path) tıklıyoruz ve yazıyı çizmiş olduğumuz çembere veya çizimin içine gömüyoruz.
Yazı çizim içinde iken puntosu+yazı aralığı+yazı karakteri değişikliklerini ayarlayabiliniz.

Yazıyı çizimden çıkarmak içinse ; yazı seçili iken (Detach from Path) tıklayarak çıkarıyoruz.
 
U

User

Misafir
wish sevgili arkadasım yazıyı metni daire içine deilde dairenin etrafına yazmak istesem neren yaparım?
1 de yukarda gördügüm kadarıyla sen freehand i özelleştirmişsin ben freehandi kurdum mx olarak yukardaki gibi deilde üsteki semalar yoktu bende windows bölümünden o menüleri cıkardım ama önemli olan en önemlilerini ve en cok kullanılanları cıkarmak oraya. hangilerini cok kullanıyorsan onları cıkaralım. please :}
 

Wish

Üye
Kayıt
6 Kasım 2007
Mesaj
190
Tepki
4
memet abi ben resimli anlatımlarımda bütün tabloyu özellikle kesmedin yolladım.Baştan kesiccektim ama lazım olur dye kesmedim .benim yaprakta ne açıksa onu onu aç.bunlar sürekli lazım olucak.
Yuvarlağın dışına yazı istiyorsan tam yanındaki işarete ( Attach to pach ) tıkla yuvarlağın dışına sarar yazıyı. Üstünden ve altından olmasını istiyorsan iki satır yaparak seçiceksin ve bu şemaya tıklayacaksın. OKEYTOOOOO.
Hadi kolay gelsin....
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt