FreeHand´de çizimden fırça oluşturmak !!!

merteral

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2007
Mesaj
815
Tepki
27
Freehand din library paleti içinde bulunan semboller arasından istenen semboller kullanılarak yeni bir fırça yaratabilir. FreeHand de kullanılan her fırca sembol temelli olmak zorunludur. Ancak bir çizim, sembol olarak kaydedilmeden de fırca haline donusturebilir. seçili objeden bir sembol oluşturulması işlemini FreeHand kullanıcının yerine gerçekleştirebilir...
Freehand din library paleti içinde bulunan semboller arasından istenen semboller kullanılarak yeni bir fırça yaratabilir. FreeHand de kullanılan her fırca sembol temelli olmak zorunludur. Ancak bir çizim, sembol olarak kaydedilmeden de fırca haline donusturebilir. seçili objeden bir sembol oluşturulması işlemini FreeHand kullanıcının yerine gerçekleştirebilir.

Bu işlemi gerçekleştirmek için çalışma alanında herhangibi bir çizim hazırlanmalıdır. Fırça haline dönüştürülecek oaln çizimin tek bir vectorel çizim olması gibi bir zorunluluk bulunmaz. Gruplar, blend´ler, kompozition path´ler ve FreeHand içinde kullanılabilen bir çok obje türünden fırçalar yaratılabilr.

Hazırlnan çizim secildikten sonra Modify>brush menüsünün içinden Create Brush komutu verilmelidir. Create Brush komutunun verilmesi ile birlikte seçili objenin sırasında kopyalanarak mı, dönüştürülerek mi bir sembole çevirilecegini soran bir pencere açılır. Copy komutu verilirse orjinal çizim korunarak sembol yaratılır. Convert komutu verilirse orjinal çizim de bir sembol haline dönüşür.

Bu pencere içinden istenen tercih yapıldıktan sonra pencere onaylandıgı anda Edit Brush penceresi açılır. Buradan fırçaya ilişkin istenen ayarlar yapıldıktan sonra bu pencere onaylandıgında yeni fırça, Object paletinde bulunan fırçalar arasına eklenir ve yaptıgımız çizimden bir fırça oluşturmuş oluruz :)...

Alıntıdır..
 
Yukarı Alt