freehande yardıma ıhtıyacım var

Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
merhaba freehandde effect verdım ama convertlıyınce bozuluyor benımde bu ısı tıff dosyasına cevırmem lazım ama cevırıncede bozuluyur effectler kayboluyo bazı bolgelerde ne yapmam gerekır :(:(
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@BURÇİN DAMLA YETEN

Burçin hanım o zaman nacizane şöyle bir yol izlemenizi önerebilirim;

Freehand'de yazınızı yazın, effectinizi uygulayın fakat fontunuzu convert etmeyin, zira convertli yazılarınıza effect uygulayamazsınız, effect uyguladığınız yazınızın etrafına bir alan çizin ve yazınızı kesip alanın içine Edit > Paste Contents uygulayın ve bu dosyanızı File > Export seçeneği ile Kayıt türü EPS with TIFF Preview yada TIFF formatında export edip Photoshop'ta yüksek resolationda açıp, tekrar photoshop üzerinde tiff formatında kaydederek kullanın. Yalnız ufak bir uyarı Freehand effectini Photoshop pixel pixel tanıyacaktır bunun için kullanacağınız boyutu exportlamadan önce en az 1 misli büyütüp exportlarsanız, Photoshop'ta açtıktan sonra kullanacağınız ebada küçültürseniz bu sorunu da ortadan kaldırmış olursunuz, umarım faydalı olabilmişimdir, kolay gelsin saygılar...
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
209
Tepki
5
Selam,

Bu işlemi yaparken küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmamak gerekiyor...
FreeHand programında uygulamış olduğumuz " Raster Effects " seçeneklerinden herhangi birinin eps olarak düzgün kaydedilebilmesi için;

1- File > Document Settings > Raster Effects Settings... menüsüne gidip açılan palette bulunan " Resolutions " seçeneğini 300 ppi olarak belirlememiz gerekiyor.
2- File > Export menüsünü tıklayıp açılan kayıt penceresinde bulunan " Format " bölümünden Generic EPS olanını seçip hemen yanındaki " Setup " butonunu tıklayıp orada bulunan " Include Fonts in EPS " seçeneğini seçili duruma getirmemiz gerekiyor.
3- Photoshop programına gelip File > Open menüsüne gidip açılan " Rasterize EPS Format " penceresinde bulunan Resolution bölümünü 300 dpi değerini girip işaretli değilse eğer hemen altındaki " Anti-alliased " seçeneğini de işaretlerseniz sorun yaşamazsınız.

Şimdi gelelim işin püf noktasına;

FreeHand 11 MX programda bulunan " Raster Effecsts " seçenekleri program üreticisi Macromedia firması tarafından web tasarımcılığına yönelik olarak eklenmiştir. Bu seçeneklerin FreeHand programı üzerinde çalışan web tasarımcılarının template sayfa oluşturmalarına yardımcı olmak amaçlı düzenlenmiş basıma yönelik olmayan seçeneklerdir. Bu seçeneklerin normal şartlarda kullanılmaması gerekir.

Önümüzdeki süreçte grafik tasarımcıların FreeHand programını kullanmak yerine ondan daha yetkin ve uygulandığında herhangi bir sorun yaşamayacağınız Indesign programını kullanmaları hazırladıkları çalışmaların sağlığı açısından daha yararlı olacaktır. FreeHand programı 2004 yılından bu yana harhangi bir yenilik içermeden günümüze kadar gelmiştir. İşin Windows işletim sistemi yanında Mac OSX işletim sistemi kullanıcıları tarafından da yoğun sorunlarla uğraşmayı gerektiriyor. Bir an önce bu programın terk edilmesi ve yerine daha kullanışlı ve çabuk kavranılacak nitelikte Indesign programına geçilmesi hemen herkesin yararına olacaktır.

Bilginize...

Saygılar...
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın hocam, acele cevap yazmak adına atladığım bir husus oldu, aydınlatıcı açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür eder, saygılar sunarım.
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
çok tşk ederım arkadaşlar bu bılgı bana aşırı yardımcı oldu

tşk etmekte gec kaldım ısı yetıstırmek ıcın sımdı vakıt bulabıldım

emeğinize sağlık
 

hümeyra

Üye
Kayıt
15 Ekim 2010
Mesaj
6
Tepki
0
merhabalar sitenize yeni dahil oldum bu meslektede çok yeniyim fazlasıyla yardıma ihtiyacım var verdiğiniz tüm bilgilerden istifade etmeye çalışıyorum umarım kısa zamanda bende yararlı şeyler üretip paylaşmaya başlarım selamlar
 
Yukarı Alt