Freehandla ilgili

Designed

Üye
Kayıt
12 Haziran 2012
Mesaj
3
Tepki
2
Freehand programı Adobe'nin mi yoksa Macromedia'nın mı ?
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Bende en son adobe ın aldığını duydum hatta ücretsiz olarak dağıttını da duymuştum..
 

rhinokurt

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
55
Tepki
11
En son çıkan Illustrator CS6 Freehand dosyalarını açmıyor. Yani artık Freehand formatında dosya yollarız nasıl olsa Illustrator'de açarlar dönemi de kapanmış oluyor.
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@kenas

Doğru. adobenin sayfasından adobe id ile ücretsiz olarak indirip kurabiliyorsunuz.

@rhinokurt

Lisans hakkım var ama henüz CS6 elime ulaşmadı eğer gerçekten öyleyse ciddi sıkıntı olacaktır özellikle işleri dışarıdan gelenler ve elinde FH arşivi olanlar için. FH belgelerini isterken uygun bir export seçeneği ile istemek elzem oluyor bu durumda.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Evet illustrator CS6 freehand dosyalarını tanımıyor ve açmıyor fakat henüz tam olarak bir deneme bir araştırma yapamadım, benim içinde bu aralar en büyük sıkıntı bu problem illustrator CS6'nın freehand dosyalarını açmaması :(
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Bence de Freehand dosyalarını açmasın artık! Freehand'ın öldüğü, artık geliştirilmeyeceği yıllar önce duyurulmuş, bunca yıl süre tanınmış gereken göç yapılsın diye. Bir programın herhangi bir sürümü, aynı programın diyelim 3 sürüm öncesine ait dosyalarını neredeyse açmayacakken, nuh nebiden kalma 30 mb'lık Freehand'ın dosyalarını 2012 yılında neden açsın?

Yıl 2012, diğer programların yanısıra hala Freehand'ı bilen grafikerler iş arıyor, işverenler de hala Freehand'ı bilen grafikerler arıyor. Ben Freehand'i bilmiyorum ama şu ana kadarki en iyi ve en başarılı Windows sürümü olan Windows95'i avucumun içi gibi biliyorum. Windows95 bilgisi isteyen ilk işverene başvuru yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
 
Yukarı Alt