Freelance iş verenler bölüm kuralları ! (konu açmadan önce mutlaka okuyunuz)

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Freelance İşveren İlanları Bölümünde yapılan düzenlemeler sonucunda;
15 Mayıs 2014 tarihi itibariyle ilan açma/verme kuralları yeniden düzenlenmiştir.
Bir ilanda bulunması gereken bildirimler zorunluluğu getirilmiştir,
Bu sayede ilan verenle, ilana müracaat edecek arasında, sonuca dayalı bir iletişimin kurulması hedeflenmiştir.
Verilen ilanlarda işin ön tanım bilgisi, bütçesi ve iletişim adresi bildirmeniz arayışınızın hızlı çözümlenmesinde büyük önem arz etmektedir, ilanların güncelliği konularında getirilen yeni uygulama ile, " işin tanımı, bütçesi ve iletişim bilgileri " olmayan ilanlar yayınlanmış olsalar dahi silinecektir.

İlan veren üyelerimiz İlanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde, ilanın halen geçerli olup olmadığına dair bilgi notu düşmelidirler, aksi takdirde 15 gün içinde cevap yazılmayan ilanlar yayından kaldırılacaktır.
Forumda ücretsiz iş talebinde bulunmak yasaktır.

Grafikerler.org, forumlarında yayınlanan tüm ilanların sorumluluğundan muaftır, Forumda yayınlanan her nevi iş ilanı; ilan sahibi ve ilana müracaat eden kişi arasında oluşan bir hukuki sorumluluktur, bu forumda yayınlanan iş ilanı vasıtası ile anlaşma sağlayan kişilerin arasındaki oluşan anlaşmazlıklar Grafikerler.org forumunu kesinlikle ilgilendirmemektedir.
Bu bölüme mesaj yazan üyeler anılan bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.




Freelance Nedir?
Sektörel bazda, karşılıklı anlaşma sonucunda belirli bir ücret karşılığı grafik tasarım ve web uygulamaları işlerini yapan kişiye freelancer veya freelance grafik tasarımcı denir.
Freelance çalışmanın tasarımcı yönünden avantajı, kendi ev/home office ortamında, belirli mesai saatleri olmadan, kendi belirlediği çalışma süreci içerisinde, işlerini daha rahat ve esnek şartlarda sunması ve ofis stresi olmadan daha rahat çalışarak işlerini online olarak sunabilmesidir. İşverenler açısından avantajı ise, vergilendirme(aksi bir anlaşma olmadığı sürece), sigorta, yemek/yol masrafı olmadan, dolayısı ile daha ucuza hizmet alabilmesidir. Daha ucuza hizmet alabilmesi demek, iş kalitesinin düşmesi değil, ekstra masraflardan muaf olmasından kaynaklanmaktadır. Freelancer bir tasarımcıya ulaşmak her zaman için daha kolaydır ve iş süreci daha kısa olduğundan sonuca ulaşmak daha da çabuklaşır.
Freelance grafik tasarımcı, online ortamda ve kendi evinden/home office'inden çalıştığı için, işveren ile aynı şehir veya ofiste çalışma zorunluluğu yoktur. Çalışmalarını online olarak web ortamında sunar ve bu süreç içerisinde iş olumlu veya olumsuz olarak sonuca bağlanır.
Bu bağlamda freelance tasarımcı aranıyor ilanı vererek "şu şehirde ikamet etmesi gerekiyor" diye verilen ilanlar, freelance tasarımcı arama mantığıyla tamamen çelişen bir istektir.
Freelance bir tasarımcı, internet ortamında çalıştığı için, dünyanın neresinde olursa olsun, herkese hizmet verebilmektedir.
Bu tür isteği olan firma veya kişilerin bu ilanlarını, freelance ilanlar yerine, "işverenler" bölümüne açması daha uygun ve mantıklı olmaktadır.
İş ilanı vermeden önce bu durumu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
 
Yukarı Alt