G-Data, F-Secure ve Norton Internet Security 2009 İncelemesi

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
G-Data Internet Security 2009 G-Data Internet Security Virüs, Trojan, Backdoor ve RootKit taramalarında üstün başarı sağlayan bir ürün. Başarısının yanında iyi bir performansada sahip. Bir dönem kendi içerisinde Avast ve Kaspersky motorlarını kullanan ürün 2009 sürümü içerisinde Avast ve BitDefender motorlarını kullanıyor. Üzerinde iki farklı arama motoru bulunması ve tarama işlemini iki ayrı motor üzerinde yapması G-Data’nın yüksek sistem kaynağı istemesine neden oluyor.

Tabi yüksek sistem gereksinimi kullanıcıların bir antvirüs programlarından bekleyecekleri en son şeydir. Bu durum sizleri korkutmasın üzerinde bulunan Avast ve BitDefender arama motorlarından istediğinizi devre dışı bırakarak tek’e düşürebiliyorsunuz. Basit bir arayüze sahip olması kullanıcıların kolaylıkla işlemlerini yapmasına olanak sağlıyor. Aynı zamanda güçlü bir ebeveyn kontrolüne sahip. Bu özelliği sayesinde gözünüz arkada kalmadan çocuklarınızın internet üzerinde gezmesine izin verebilirsiniz. Yazılımın birçok artı özelliği olmasına karşın bazı zamanlarda yavaş güncelleme yaptığı söyleniyor.

Eğer bilinçli bir kullanıcıysanız sürekli olarak kontrol yaparak bu eksiğini sizler tamamlayabilirsiniz. Fiyat/Performans olarak tercih edilebilir bir ürün.

Türkiye Web : http://www.aresis.com.tr
Global Web : http://www.gdata.de/

F-Secure Internet Security 2009

F-Secure Internet Security 2009 bir kullanıcının isteyeceği bütün özelliklere sahip. Kurulum ve kullanım kolaylıkları dışında güçlü bir arama motorunuda üzerinde barındırıyor. F-Secure Internet Security kurulum sırasında ebeveyn kontrolünü kurmanı için bir seçenek sunuyor. Bu durumda bu özelliği istemediğiniz taktirde kurmayabiliyorsunuz. Eğer kurmak isterseni ebeveyn kontrolünü kurarken karşını iki farklı seçenek sunuyor. Bu seçenekler Çocuklar ve Gençler olarak değişiyor. Böylece daha opsiyonel bir kurulum sunuyor.

F-Secure 2009 ile çocuklarınızın sizin belirlediğiniz zaman diliminde internet kullanmasına izin verebiliyorsunuz. Böylece bilgisayar başında çok zaman geçirmelerini engellemek mümkün oluyor. Arayüzün sağldığı kolaylıklar sayesinde bu özellikleri kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz. F-Secure 2009′un bir başka güzel özelliği ise F-Secure Spam Control mekanizmasıdır. Oldukça güçlü bir Anti Spam alt yapısına sahip olduğundan Spamlardan büyük ölçüde korunmanızı sağlıyor.

Türkiye Web : http://www.lidyum.com/
Global Web : http://www.f-secure.com/

Norton Internet Security 2009

Symantec ürünlerinin en itici özelliği sistem kaynaklarını çok fazla kullanması. Bu nedenle Symantec ürünleri bilinçli kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilmiyor. Bir kullanıcı için en önemli özellik uygulamaların az sistem kaynağı kullanmasıdır. Norton Internet Security 2009 önceki sürümlerine göre bu konuda oldukça başarılı görünüyor. Tüm kodlarının baştan yazılmış olması özellikle sistem kaynağı konusunda büyük bir evrim geçirmiş.
Çok daha az sistem kaynağı harcayan Norton Internet Security 2009 önceki sürümlerindeki pek çok sorunu ortadan kaldırmış gibi görünüyor. Çok kısa sürede kurulumu gerçekleşiyor, kolayca sistem üzerinden kaldırılabiliyor. Kullanıcıyı yormayan ve rahatsız etmeyen bir yapıya sahip. Sistem belli bir süre çalışmadığında otomatik olarak tarama yapıyor. Tarama işlemi yeni bir özelliğe sahip, önceden taranmış dosyalar bir daha taranmıyor. Bu sayede tam sistem taramalarının süresi kısalıyor.

Türkiye Web : http://www.symantec.com/tr
Global Web : http://www.symantec.com

Alıntıdır
 
Yukarı Alt