Geleceğin animasyoncuları-Yarışma

Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7

Geleceğin çizgi film ustaları, web ve afiş tasarımcıları, bilgisayar programcıları Fatih Koleji Beykent Kampüsünde yapılan 5.e-DREAM Animasyon, Web Tasarım , Afiş ve Programlama Yarışmasında bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı , Fatih Koleji ve GOLD BİLGİSAYAR tarafından düzenlenen ve İlköğretim ve lise öğrencilerinin yarıştığı ve ulusal düzeyde gerçekleşen yarışma ; İköğretim öğrencileri için Web Sayfası, Animasyon, Afiş Tasarımı, Liseler için programcılık , web sayfası tasarımı , Animasyon Tasarımı ve Afiş Tasarımı olmak üzere altı kategoride gerçekleşti. 49 ilden 1853 proje arasından seçilen 125 proje finalde kıyasıya yarıştı.

Ödül töreninde konuşan Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsak ŞAHİN , “Bilgi Toplumu” kavramına değindi. Bilgiyi sadece üreten değil, aynı zamanda üreten toplumların her devirde başarılı olduğuna değinen ŞAHİN, bu tür organizasyonların bilgi çağında bilgi toplumu olma yolunda önemli birer adım olduğunu söyledi. Törende Robot Adamın yaptığı şov öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

İlköğretim Afiş Tasarımı kategorisinde ,yarışmaya Ağrı’dan katılan Ayşegül BAKİ “Savaş varken barışın resmini çizemiyorum” konulu afiş tasarımıyla; İlköğretim Web Tasarımı kategorisinde, İzmir’den yarışmaya katılan Alperen BALIK “Sağlıklı Beslenme” adlı animasyonuyla; İlköğretim Web İlköğretim Animasyon kategorisinde ,İstanbul’dan yarışmaya katılan Mehmet ali ATEŞ, “Hayallerimizi Yıkmayın” adlı animasyonuyla; İlköğretim Animasyon Lise Web Tasarımı kategorisinde, Muğladan yarışmaya katılan Adnan DİKMEN Çanakkale Savaşını anlatan web tasarımıyla; Lise Web Lise animasyon kategorisinde, Samsun’dan yarışmaya katılan Edanur TEKCAN, Ankoraları anlatan animasyonuyla; Lise Animasyon Lise afiş Tasarımı kategorisinde , Niğde’den yarışmaya katılan Mustafa TARIM, Dünya Barışı adlı afiş tasarımıyla; Lise Programlama kategorisinde ise Çanakkale’den yarışmaya katılan Eşref KÜÇÜKTORUN altın madalyanın sahibi oldular.

Yarışmada altın madalya kazanan öğrencilere , laptop, fotoğraf makinesi, web kamera ve cep telefonu; gümüş madalya alanlara, TTNET 1 yıllık internet kullanımı ve Vitamin programı; Bronz madalya alanlara ise TTNET internet kullanım paketi hediye edildi.

Yarışmaya Ağrıdan katılan ve altın madalya alan Özel Nizamiye İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşegül BAKİ, madalyasını Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin KONAKLI’nın elinden aldı. Ayşegül sevimliliğiyle herkesin gözdesi oldu.
 
Yukarı Alt