Geleceğin Sineması 7 | Sinema Haber |

idris gümüş

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
14 Mart 2010
Mesaj
401
Tepki
5
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini senaryo aşamasında desteklediği “Geleceğin Sineması-7” için son başvuru tarihi 1 Haziran 2010

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün projesi olan ve 7 yıldır ilgili üniversitelerin fakülte dekanları ve bölüm başkanları tarafından desteklenen “Geleceğin Sineması” için geri sayım başladı.
Reha Erdem, Tolga Esmer, Demet Evgar, Ceylan Özçelik, Burçak Evren ve Muzaffer Hiçdurmaz gibi kendi dallarında büyük başarılarında imza atmış isimlerin jüri üyesi olarak görev aldığı “Geleceğin Sineması” bilindiği gibi, ülkemizde öğrenci filmlerini, proje ve senaryo aşamasında destekleyen ilk ve tek proje.
Sinema ve iletişim alanında eğitim veren Türkiye genelindeki devlet, özel ve vakıf okullarının ilgili bölümlerinde okuyan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık olan ve herhangi bir tür sınırlaması olmaksızın, kurmaca (fiction), deneysel, belgesel ve animasyon dallarında Geleceğin Sineması 7’ye katılmak ve şartname hakkında detaylı bilgi almak isteyen öğrenciler gerekli bilgileri www.tursak.org.tr adresinden edinebilirler.
Jüri tarafından seçilecek 20 proje sahibi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAK Vakfı tarafından, kısa filmlerini gerçekleştirmek üzere 2500 TL ile ödüllendirilecek. Geleceğin Sineması 7’nin teşvik ödülü ise, bir önceki yıl olduğu gibi yine TÜRSAK ve Canon’dan. Değerlendirme sonucu birinci seçilen projenin sahibini bir Canon XHA1s kamera bekliyor. Ayrıca TÜRSAK Vakfı, her yıl olduğu gibi, ikinci seçilen proje sahibine bir bilgisayar, üçüncü seçilen proje sahibine de dijital fotoğraf makinesi armağan edecek.
 
Yukarı Alt