Gelişen Teknoloji...

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Havalar soğumak üzere veya soğudu, bu günlerde çok dikkatli olmak gerekiyor. Müthiş bir salgın var yine. Eskiden, bu kadar çok grip salgını olmazdı, en azından hatırladığım kadarıyla öyleydi. Ben çocukken bile çok az gribe yakalandığımı hatırlıyorum, kaldı ki, o biçim soğuklar olurdu, kar, fırtına, tipi, aklınıza ne gelirse bulunurdu bizim oralarda.

Buna rağmen kolay hasta olunmazdı ama şimdilerde rüzgar esse korkuyoruz, korkmakla kalmıyor, hasta oluyoruz.

Gelişen teknoloji insanın dayanma gücünü ve direncini mi, kırdı acaba diyorum. Yani teknoloji gelişirken, insanlık, genetik olarak geriliyor mu?

Bu konuda bir çok düşünceye sahibim ama bu düşünceye yeni bir şey daha eklendi artık, gelişen teknoloji insanı hasta da ediyor!





Ozan Muhammet CANDAN
grafikerler.org
 

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
İlginç bir konu..Gelişen teknoloji insanları daha fazla asosyal yapıyor.Evimiz ve pc ,arasında son derece izole, bir nevi fanusta yaşar gibi yaşar olduk. Vücudun direnci hareketsizlikle kırılıyor, sinirlerde yüksek elektirik akımına maruz kalmakla geriliyor sanki...Amiyane bir tabiri varda söylemek burada pek mümkün değil :)..Bilinçli insanlar küçük şehirlere-kasabalara göç etmeye başladı..(sadece bilinç demeyelim tabi imkanlar dahilinde..) Ayvalık'ta yaşıyorum.Bahsi geçen sıkıntılarda burada kendi payımıza düşen kısmında en az zarar görüyoruz sanki..Bunu en son İzmirde'ki Macro Print fuarına gittiğimde anladım..Mutsuz insanlar, kirli bir hava,korkunç bir trafik vs. vs. Hatta fuarda 1 saat bile dolaşamadan dehşet bir yorgunluk yaşadım..İnsanlar bana güldü..Meğerse fuarda tüm elektirik hattı yer altına döşenmiş yorgunluğu yapan buymuş..Onlar alışmışlar tabi :)..Ama ben birkaç gün kendime gelemedim..Sonuç olarak gelişen teknoloji insanı gerçektende hasta ediyor..Hem fiziksel hemde ruhen.....
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Bu konu hakkında iki şey üzerinde durmak istiyorum. İlki yapay maddeler diğeri de hareketsizlik.

Tükettiğimiz ürünlerin büyük bir çoğunluğu katkı maddeleri ile dolu. Kolayımıza geliyor diye satın aldığımız hazır gıdalar ile vücudumuzu doğal olmayan şeylerle dolduruyoruz. Çok basit bir örnek; MSG (monosodyum glutamat) maddesinin dikkat eksikliği, unutkanlık, halsizlik, vb… yaptığına dair birçok bilgi var. Bu madde hazır gıdaların çoğunda bulunmakta. Örnekler çoğaltılabilir. Organik adı altında satılan ürünlerin de ne kadar organik üretildikleri tartışmalıdır gözümde. Doğal olandan uzaklaştıkça bedenimizin direncini de kırıyoruz.

Diğer bir sorun da hareketsizlik. Hayatımız kolaylaştıkça hantallaşıyoruz. Makineler zaten bizim yerimize her şeyi yapıyor. Bazen bir düğmeye basmak yeterli gelebiliyor. Hareket edemeyen enerji biriktiğinde stres ve gerginliğe neden olur. Stres de bilindiği gibi birçok hastalığın başlangıç nedeni.

Yazdıklarımdan teknolojiye karşı olduğum düşünülmesin. Bu nimeti bilinçli kullanırsak zararlarını en alt seviyede tutabilirsek, hayatımıza kattıkları şimdikinden çok daha fazla olacaktır. Şu zamanda teknolojiden tamamen uzaklaşmak biraz lüks kaçıyor. Onca alışkanlık ve kolaylık, sağlıklı olmak uğruna feda edebileceğimiz şeyler değil.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Tüm bunlardan en az şekilde etkilenmek için herkes spora :)
 
Yukarı Alt