Genel Wordpress Hataları ve Çözümleri

Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
533
Tepki
6
WordPress Fatal error: Out of memory Hatası

WordPress tabanlı bir sistem kullanıyorsanız ve Fatal error: Out of memory Hatası veriyorsa demekki biryerlerde limitleri zorluyorsunuz demektir. Limitleri biraz daha arttırarak bu soruna çözüm bulabiliyoruz.

Çözüm


.htaccess dosyamıza aşağıdaki kodları ekleyerek sorunumuz ortadan kalkmış oluyor.
Kod:
php_value memory_limit 50M
php_value post_max_size 50M
php_value upload_max_filesize 50M
php_value max_execution_time 900
Wordpress Otomatik Güncelleştirme Sorunu

Wordpress sisteminde eklentileri ve kendi sistemini güncelleyebilmemiz için bir bölüm mevcuttur. Bu bölümde bazen güncelleme sıkıntıları yaşanmaktadır. Buna çözüm olarak genel anlamda iki çözüm bulunmaktadır.

Çözüm

1. Genelde güncellemeye çalışırken klasör oluşturulamıyor hatası vermektedir. Bunun için;

WordPress’in kurulu olduğu dizindeki wp-content altındaki upgrade klasörünü silin.
Aynı dizine upgrade klasörünü yeniden oluşturun ve CHMOD / Yazma İzinlerini 777 olarak ayarlayın.
WordPress bloğunuzun yönetim panelinize girip otomatik güncelleştirmeyi yeniden başlatın.

2. Eğer üstteki çözümden sonuç alamadıysanız server kaynaklı bir sorununuz var demektir. Bunun için hosting hizmeti aldığınız kişilerle irtibat kurarak sorunu çözmesini isteyiniz.

Wordpress HTTP Hatası / Yazıya Resim Yükleme Hatası

Wordpress sitemiz de yazı eklerken flash yükleyici de HTTP hatası alabilirsiniz. Bu sorun sık karşılaşılan bir sorun değil ama karşılaşan site sahipleri çok olduğu için bu konuyada değinelim. Bunun için basit 2 çözüm bulunmaktadır.

Çözüm

1. İlk çözüm wp-content klasörüne girip yeni bir uploads klasörü oluşturmak. Bunun için ilk önce var olan uploads klasörünün ismini değiştirip daha sonra yeni bir uploads isminde klasör oluşturarak CHMOD / Yazma İzinlerini 777 olarak ayarlayıp ismini değiştirdiğiniz klasör içindeki dosyalarınızı yeni oluşturduğunuz uploads klasörü içine atmak. Böylelikle verilerinizi kaybetmeden sorunu çözmüş oluyorsunuz.

2. İkinci yol ise .htaccess dosyanıza aşağıdaki kodları ekleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Kod:
<IfModule mod_security.c>
<Files async-upload.php>
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</Files>
</IfModule>


Wordpress Tema Editleme Sorunu


Wordpress de bildiğiniz üzere yüklediğiniz temaları yönetici paneli üzerinden düzenleyebiliyoruz. Bu da bize baya bir kolaylık sağlıyor. Ancak dosyaları düzenlemek için önce izinleri ayarlamamız lazım. Bu sorun genellikle wordpress'i ilk kullanan kullanıcılarda görülmektedir.

Çözüm

Wordpress temalarının yüklendiği klasöre yani wp-content/themes/ dizinine girip ordan temanız ile ilgili klasöre girip içindeki .php dosyalarının hepsini seçerek CHMOD / Yazma İzinlerine 777 veriyoruz. Böylece basit bir sorun daha çözülmüş oluyor.


Ben sadece 4 tane sorun ile ilgili çözümler yazdım. Bunlar haricinde çeşitli sorunlarla karşılaşanlar bu konu altına yazabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. :s8:
 
Yukarı Alt