Görsel İletişim Tasarımı ve Yetenek Sınavı Hakkında

Kayıt
13 Temmuz 2011
Mesaj
16
Tepki
0
İletişim fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü okumak istiyorum..

Vakıf üniversitersitelerinden birkaçı iletişim fakültelerine yetenek sınavı ile öğrenci alıyormuş bu bölüme.

Sorum şu eğer ben bu bölümü tercihlerime yazıp tam burslu olarak kazanırsam yetenek sınavına girmek zorunda mıyım?

Eğer yetenek sınavına girersem ve sınavı kaybedersem tercihim yanar mı?

Şimdiden teşekkürler.
 
Kayıt
11 Mart 2012
Mesaj
8
Tepki
0
Merhaba, ben Tobb Üniversitesinde %100 burslu Görsel İletişim Tasarımı okuyorum. Bizim okulda bu bölüm Güzel Sanatlar Fakültesinde ve yetenek sınavıyla alıyor. Aynı zamanda YGS puanının da katkısı var. %30 YGS puanı, %70 de yetenek sınavından aldığın puan hesaplanarak sıralaman belirleniyor. Eğer ilk üçe girersen burs kazanırsın.

Sormak istediğin başka sorular varsa yanıtlayabilirim. :)
 
Kayıt
11 Mart 2012
Mesaj
8
Tepki
0
@BLexGraphic

İmgesel çizim yaptırıyorlar. Sana bir konu veriyorlar. 2 saat içinde 35*50 boyutundaki bir kağıda çiziyorsun. Misal benim girdiğim sene konu: "Şehirler arası otobüs durağında sohbet ederek bekleyen insanlar." dı. Geçen sene, bir şölen yemeği temasını çizmelerini istediler. Yani öyle zor konular yok. Desenin, tekniğin iyiyse girme ihtimalin yükselir, aynı zamanda YGS puanın da ne kadar yüksek olursa şansın bir o kadar yüksek olur.
 
Kayıt
13 Temmuz 2011
Mesaj
16
Tepki
0
@Fatma Akçay


Anladım peki..

Ama ben bu bölüme LYS ile alındığını biliyorum ve zaten LYS üzerinden TS1 puanım ile yerleşecem..

Bu arada ben sanat lisesi mezunu değilim.. Düz lise sözel mezunuyum. Ve Güzel Sanatlar Fakültesi değil İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünü okumak istiyorum.. Puanları 390 dan başlıyor 400 civarında alırsam yerleşebilirim.

Benim tam olarak sormak istediğim düz lise muzunu olmama ve Sanat Faültesi yerine İletişim Fakültesi tercih etmeme rağmen yetenek sınavına girmem zorunlu mu?
 
Kayıt
11 Mart 2012
Mesaj
8
Tepki
0
@BLexGraphic

Görsel İletişim Tasarımı'nın bulunduğu fakülte okuldan okula göre değişebiliyor. Bizim okuldaki sistem bu iken başka okullarda farklı şekilde olabiliyor. Bu yüzden gitmek istediğin okulları tek tek araştırman ve hangi okul ne tür şeyler istiyor ona göre hazırlanman en mantıklısı olur.

Okulların websitelerinde aradığın bilgileri bulamazsan da iletişim bölümünden mail atarak sor, büyük ihtimalle seni tatmin edecek bir yanıt da gelir.
 
Kayıt
13 Temmuz 2011
Mesaj
16
Tepki
0
@Fatma Akçay


teşekkürler:) Bu arada msn felan varsa ordan konuşabiliyrmiyiz bölüm hakkında merak ettiğim çok şey var?
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
@asumanbalci

Kendimizi şanslı hissedeceğiz. Uydur-kaydır üniversitelerin, uydur-kaydır grafik tasarım bölümlerinde onca yıl vakit kaybetmeyeceğiz.
 
Yukarı Alt