Grafik bölümü yazmakta terettüt ediyoruz

ender k

Üye
Kayıt
6 Ekim 2009
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar,

Ben ve 2 arkadşım ÖSYM nin 5-9 ekim tarihleri arasında açtıgı ek kontenjan başvurularında ön lisans grafik tasarımı yazmayı istiyoruz.Fakat biz düz lise mezunuyuz bölüme ea1 puanımızla girmeyi planlıyoruz ve resime karşı bir yetenegımız yok ama tasarımcı ruha sahip kişiler oldugumuzu tahmin edeiyorum.Bu bölümü yazmakta terettüt ediyoruz, başaramamktan korkuyoruz. Birde biz çalısıyoruz yani okul dısında bos vaktımız olmayacak resım üzerine geliştirecek bı zamanımız olmayacak.SİZCE BU BÖLÜM BİZİM İÇİN ZOR MU olur. Şimdiden görüşlerini yazan ve yardımcı olan arkadslara cok teseekkur ederiz.

LÜTFEN FİKİRLERİNİZİ BİZİMLE FAYLAŞIN CEVAPLARINIZI BEKLİYORUZ.TERCİHLERİN SONA ERMESİNE 2 GÜN KALMASINA RAĞMEN ARAŞTIRMAMIZ HENÜZ BİTMEDİ LÜTFEN BİZİ AYDINKATIN .
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Sayın Ender k,

Belli ki, zor bir kararın arifesindesin(iz).
Henüz liseden mezun olup da, hayatını etkileyecek karara verdiğin önemin farkındayım.
Bunun için sözlerime olabildiğince dikkat edeceğim.

Öncelikle, Grafik Tasarım ile Resim, birbirlerini göreceli olarak kesen iki ayrı çember olarak tarif edersek, günümüzde grafik tasarım için artık bilek marifetinin pek kalmadığını söyleyebilirim. Bilgisayar öncesi dönemlerde belli miktarda bilek gücü gerekliydi. Rapido hakimiyeti, taslak renklendirme vs. gibi. Hatta, grafik tasarımcıdan, ya da daha geniş tanım ile grafikerden illüstrasyon yapması bile beklenirdi. Oysa bugün illustrasyon dahi ayrı bir çember..
Resim için ise tabii ki bilek gücü gereklidir. Bilek gücü derken, resim araçlarına hakimiyetten sözediyorum. Fırça, kalem, pistole, vesayre..

Oysa günümüzde, grafik tasarım yaparken artık rapido, kalem, kretuar, vs. pek kullanmıyoruz. Hiç kullanmıyoruz değil, örneğin ben hâlâ bazı araçları kullanıyorum. Bu biraz kişiye özgü bir durum.
Artık grafik tasarım aracı olarak bilgisayar kullanılıyor.
Demek ki, grafik tasarım uygulaması için bilgisayara hakimiyet şart.
Programlara hakimiyet şart.
Mouse'a, tablete...

Mesajınızdaki bu endişeyi birazcık hafiflettik sanırım.

Diğer endişeniz, tasarım yeteneği konusunda.
Kendinizin ve arkadaşlarınızın tasarım konusunda yetenekli olduğunuzu söylüyorsunuz.
Öyleyse öyledir.
Ama bunu kanıtlamak için çabaya giriştiğinizde iş işten geçmiş olabilir. Yani önemli olan, yapacağınız işlerin, başkaları tarafından, müşteriler tarafından beğenilmesidir. "Galiba kimse yaptığım işleri beğenmiyor" düşüncesi benliğinizi kapladığında, yeniden meslek arayışı içinde olmak hoş olmayan bir durumdur..

Hayatınızı bu kadar belirleyecek bir karar arifesinde biraz araştırma yapmanız gerekmekte. Her ne kadar yardım edebilmek için içtenlikle sözdiziminde bulunmaya çalışsam da, size yardımcı olmakta sınırlarım vardır. Bunun için, önce grafik tasarım mesleği, ya da geniş tanımıyla grafikerlik konusunda araştırmalar yapmalısınız. En azından elinizin altındaki bilgisayardan, internetten bilgi toplayın. Tanımlar edinin. Tasarımları inceleyin. Tasarımcıların yaşam öykülerini okuyun.
Okuduklarınız sizde kıvılcımlar oluşturmaya başlıyorsa, özellikle yapılan tasarımlar size heyacan verebiliyorsa, hele hele kendinizi bu araştırmadan sonra grafik tasarıma yatkın hissediyorsanız, uzatın ellerinizi yıldızlara!...

Hemen kolları sıvayın, hazırlık sınavı varsa ona hazırlanın, sınavı yoksa hemen gidin kaydınızı yaptırın.
Aslolan işi sevmektir.
Kendini ona yakın hissetmektir.
Hatta kendini onunla tarif etmektir.
Onunla sevişmektir!..

Daha ne diyeyim?

Umarım yardımcı olmuşumdur.


Nice başarılı, umutlu, mutlu, ve kazançlı günlere..

Tuncer ÖZKAN
 

MoNaTouR

Üye
Kayıt
28 Eylül 2009
Mesaj
15
Tepki
0
peki meslek yüksekokulundanmezun olan bir kişi iş imkanı bulabiliyormu?
 
Yukarı Alt