Grafik eğitiminde matematik var mıdır?

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
@Hakan Dağdeviren

Ben İletişim fakültesi öğrencisiyim ve matematik ile uzaktan yakından alakalı bir dersim yok Hakan Bey lisans eğitiminde matematik dersi bulunmayan bölümler elbetteki var.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Isterseniz mesaji en basindan inceleyelim Kerim Bey zira yanlis anlamissiniz yazilanlari.
Arkadasimiz ilk mesajinda ''Şimdi grafikerlik bölümü olan bi okula gidicem'' yazmis farkettiginiz gibi.

Ben de ardina ''Akademik anlamda bir egitimden bahsediyorsaniz M.Y.O vs'' yazmisim.
Grafikerlik bolumu olan bir okul derken aslinda ne istedigini tam olarak anlatamamis, ben de lisede okudugu icin MYO dusunup dusunmedigini sordum ona o mesajimda, bunu farkettiniz mi?
Cunku artik herkes calisip puanla yerlesmek yerine Liseden direkt gecis istiyor.
Sonra oyle ise bu bolumde MAT. hangi seneler okutuluyor onu yazmisim, sonra bolumde Isletme dersinin dahi oldugunu yazmisim, (Onlisans bolumlerinde MAT mecburi bir derstir bunu bilmeniz gerekir. Ki buraya insanlar yetenekle degil puanlariyla yerlesir Ort. Ogrt. ya da OSS 0.3)

Peki siz M.Y.O da misiniz?
Yani ona bakarsaniz simdi G.S.F Muzik ogrencisinin isletme dersiyle isi ne MAT. dersiyle ile isi ne?
Ya da arkadasimiz Yetenek sinavlarina gireceginden bahsetmis mi? Ben sahsen goremedim, siz gordunuz mu?
Yani G.S.F demis mi?
Her neyse konuya donecek olursak:
Kisaca MYO da 0.3 ile bu programa yerlesme imkanimiz var fakat orada da onceden bahsettigim gibi 1. yil 2 donem MAT. alirsiniz. (tabii ki okulunuza sorun bir, sizlerde bolum disi tercih hakki var midir, en son yenilenmisti sistem cunku)
Ha yok siz bir ajansa girip grafiker olacaksaniz (!) mesleginizde basarilar dileyebilirim.

EDIT:
Duzeltme.
Bir arastirma yaptim simdi, yeni mufredat ile bu programdan ve bazi sozel programlardan MAT. kaldirilmis, Esit agirlik programlarindan bazilari ise sozel bolume kaydirilmis, mesela Tibbi Dok. Sek. sozele kaydirilmis, zaten sozel bolumde MAT. olmasi sacmalikti.
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
MAT. dersinin olmadigi UNIV. bolumu yoktur.
Ben bu son cümlenize istinaden yanlış bir bilgi var ise düzeltmek adına yazdım. Üniversite bölümü denilince tüm önlisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi veren kurumlar akla geliyor. onlarca bölüm arasından matematikle ilgisi olmayan okullar, bölümler mutlaka var demek istedim.

Neyse arkadaşımız aklındaki soruları cevaplamış ise ne âlâ...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Evet Kerim Bey, ama ilk anlamda yorumun cikisi MYO idi, sorun orda baslamis, ben de cok aceleci davranmisim, arastirmadan yazmisim, bilmem gerekirdi sistemin her sene degistirildigini, bu konuda bir istikrarin halen saglanamadigini.
Onceden bu bolumde MAT da vardi Isletme de.Buradan MYO cikis ile 4 yillik isletmeye, iktisata daha 3 yil once direkt devam edilebiliyordu hatta. Ve hatta bir bayan arkadasimiz hala G.Tasarim MYO programindan cikis ile suan 4 yillik isletme okuyor. O zaman boyleydi,
simdi degistirilmis sistem yine.
Neyese, dediginiz gibi, zaten Faruk Hocam kendisine gereken bilgiyi vermis baska bir konuda.
 

varonburak

Üye
Kayıt
18 Kasım 2010
Mesaj
43
Tepki
1
yo hayır ben özellikle eğitim almak istiyorum zaten ama matematikten nefret ediyorum bunun dışında herşeyi seviyorum
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Ben Kavram Meslek Yük. Okulunda 2 yıl grafik tasarım dersleri verdim. Orası 2 yıllık ön lisans okulu olduğu için ve öğrencilerin DGS (dikey Geçiş Sınavı) ile 4 yıllık fakültelerin 3cü sıfından başlamalarını kolaylaştırmak için ve DGS sınavı da ÖSS sınavının benzeri olup bu sınavda da Matematik soruları yer aldığı için;
Grafik Tasarımla matematiğin doğrudan ilişkisi olmadığı halde, sırf ikinci bir üniversiteye giriş sınavına benzeyen DGS sınavını geçebilmek için, yani BOZUK EĞİTİM SİSTEMİ nedeniyle öğrencilere Matematik dersi ZORUNLU olabiliyor bu BİİİR.

Lise mezunu bir genç, hiç matematikten hoşlanmasa ve matematikten başarısız olsa bile düşük bir ÖSS puanı ile Grafik eğitimi veren bir üniversiteye girebiliyor ve okul 2 yıl değil 4 yıl olduğu için ve DGS sınavı söz konusu olmadığı için bu 4 yıl grafik eğitimi boyunca hiç matematik dersleri almıyor. Amaaaaa;
Bu genç master yapmak isterse ALES denilen Akademik Lisans Üstü Sınavına girmek zorunda ve bu sınavda da MATEMATİK soruları var. Böylece bu genç 4 yıl boyunca hiç okumadığı ve unuttuğu Matematikten yine sınava giriyor, hem de ne için Grafik bölümünde master yapmak için! Bu da ikiiii !

Demek ki bu Matematiği hayatın ve eğitimin her alanında, her türlü meleki sınavda kişileri elemek için kullanıyorlar.

Madem matematik bu kadar önemli, Türkiyenin matematik dehalarının cenneti olması, her mahalleden bir matematik dahisinin çıkması gerekmez miydi?

Doktor olacak gence, grafiker olacak sanatçıya mühendis matematiği niçin okutulur, bunun mantığını anlayan var mı?

Evlenecek gençleri de gerdek gecesi matematik sınavına sokup, kazanana izin verecekleri gün yakındır.
 
Yukarı Alt