Grafik tasarım bölümü hakkında sorular

GinKasumii

Üye
Kayıt
8 Aralık 2014
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba , Grafik tasarım bölümü ile ilgili aklımda birçok soru var , bir süredir araştırıyorum parça parça cevaplar buluyorum fakat kafam iyice karıştı. O yüzden tek tek sorularımı yazacağım cevabı verilmiş bile olsa herkesin görüşünü bilmek istiyorum. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Benim gibi cevap arayanlarada yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Üniversite konularında gerçekten fazla bilgili değilim.Aklıma soru geldikçe güncelleyeceğim.

- Ben meslek lisesine gidiyorum. 12.sınıfım. Web tasarım ve programlama bölümündeyim. Sadece YGS ye gireceğim.
YGS için dershaneye gidiyorum.Mutlaka bi yeri kazanmalıyım düşüncesindeyim.


★ 4 yıllık ve 2 yıllık. En çok bunun hakkında çok kararsızım. 2 yıllığa mı gitmeliyim 4 yıllığa mı ?
4 yıllığa gitmek istersem yetenek sınavı ile karşılaşacağım. -Çizime gerçekten ilgim var ve hoşuma gidiyor zaten hobi olarakda , iş olarakda bunu yapmak istiyorum. Ama sadece bakarak çizebiliyorum , genelde anime çizimi yapmaya çalışıyorum. Doğrusu şuana kadar pek bi çizim yapmadım ama artık bol bol pratik yapmam gerektiğinin farkındayım. gerçek çizimlerde dahil tabiiki-
Yetenek sınavı için bu kadar zaman yeterli mi sizce ? (Tam olarak ne zaman oluyor bilmiyorum.)Sınav tarihi hakkında bir bilginiz varsa söyler misiniz lütfen ?
Eğer çok çalışırsam.Ve kursa gitsem. Ama ya kazanamassam diye düşünüyorum.
2 yıllıkda birşey öğretmiyorlar diyenler var ve iş bulma imkanı nasıl olur ? Yaptığın işe bakarlar elbette ama mutlaka rakip olacaktır hem 4 yıllık mezun hem işini iyi yapan kişilerde olacaktır mutlaka. Şimdi yoksa ileride olur diye düşünüyorum.
▸ 2 yıllık ve 4 yıllıkların puanları aynı mı oluyor ?
▸ GSF lerde sadece 4 yıllık mı oluyor ? 2 yıllıkda oluyormu ? yoksa GSF lerde 4 yıllık MYO da 2 yıllık okumak isteyenler için mi ?
Benim bazı hedeflerim var ve o hedeflere ulaşmak için bunun bi etkisi olacak mıdır ?
★ Yetenek sınavını kazanamadım diyelim o üniversitenin 2 yıllığını okumak için bir seçeneğimiz oluyor mu ?

Okuduğunuz için teşekkür ederim



 
Kayıt
29 Mart 2014
Mesaj
54
Tepki
5
- Bana sorarsan 4 yıllığa git derim çünkü 2 yıllığa girersen hem iş bulma imkanın az hem de ondan sonra bir de DGS'ye hazırlanmak var yani dikey geçiş sınavına 4 yıllığa tamamlamak için.
- Yetenek sınavları Ağustos-Eylül ayları arasında olur ve okulun resmi web sitesinde yayınlanır şu saatte şu tarihte şeklinde. Yetenek sınavı için ne kadar zaman yeterli olur sorusunun cevabı kişiye göre değişir, bazı insan vardır hakikaten meraklıdır ve iyidir 1 senede pek çok şeyi kapıp sınavı kazanabilir. Bazısı da onun geldiği seviyeye 2-3 senede gelir yani buna tam bir cevap veremiyorum o yüzden. Kaldı ki yanlış anlama moralini bozmak için söylemiyorum ama sen meslek lisesi çıkışlısın bunun bir de güzel sanatlar lisesi çıkışlı olanları var. Onlar 4 sene boyunca hep çizim yapıyorlar. Yani sınava 1-0 önde başlıyorlar diyebiliriz...
- 2 yıllıkta da pek çok şey öğrenebilirsin tabi ama bu da senin ilgine bağlı. Misal iki yıllıkta çizim dersleri yok denecek kadar az ve bu bence çok büyük bir eksiklik. Tasarımcı olmak için aklındakini kağıda dökmek şart bence.
- 2 yıllık ve 4 yıllıkların puanı aynı olmuyor diye biliyorum ama tam emin değilim. Google'a grafik tasarım puanları ve grafik tasarım meslek yüksek okulu puanları şeklinde yazıp aratırsan puanlar çıkar.
- Hayır GSF'lerde sadece 4 yıllık değil 2 yıllık bölümler de var ve genellikle (tabi istisnalar mesela ben anadolu lisesi okumama rağmen 2 yıllıktayım).
- Dediğim gibi 2 yıllık okullar var ve senin puanının çok yüksek olması gerekmiyor o okula girmek için. Ama tabi en az baraj puanını alman gerekiyor o da 220 diye biliyorum.
Bir de unutmadan şunu söyleyeyim 2 yıllık okursan daha sonra dikey geçiş sınavına girip 4 yıllığa tamamlayabilirsin ve şöyle bir avantajın var yetenek sınavlarına girmek gibi bir durum yok. Yani sadece DGS'ye girersin... Bu arada bu sorularıma cevap verdin sen ne okuyorsun diyebilirsin ben İstanbul Arel Üniversitesi'nde 2 yıllık Grafik tasarım okuyorum. Bu son senem ben de bu sene DGS'ye ve yetenek sınavlarına gireceğim.
Sorularına cevap vermeye çalıştım. Umarım işine yarar. Çok uzun yazdım kusura bakma. Kolay gelsin sana başarılar diliyorum... :)
Not: Bana katılmayan arkadaşlar olabilir. Bunu saygıyla karşılıyorum. Bence de bir değil birkaç kişiden özellikle bu bölümü okuyanlardan bir dinlemelisin en iyi onlar bilir.
 

GinKasumii

Üye
Kayıt
8 Aralık 2014
Mesaj
2
Tepki
0
Çok teşekkür ederim cevapların için , uzun yazman kesinlikle sorun değil tam tersine uzun cevaplar daha iyi oluyor benim için :)
 

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
3 Temmuz 2012
Mesaj
430
Tepki
312
okul önemli tabi eğitim şart tasarım yapmak kolay değil temel önemli kuralları da var bunları bilmek tasarımı bilerek yapmak önemli ama 4 sene grafik veya 2 sene grafik tasarım okudum diye iş bulacan diye bir şey de yok yani tasarımın güçlü olmalı, ama tabi bu tasarımını bilgisayar ortamına hızlı bir biçimde aktarman gerek eğer bilgisayara aktaramıyorsan yarımsındır ve buda özel bir şirkette iş bulma olanağını düşürür... fazla düşünme eğer bu mesleği seviyorsan düşünmeden atağa geç çünkü her geçen gün zaman boşuna gidiyor :) hakkında hayırlısı olsun...
 
Yukarı Alt