Grafik Tasarım Kursunda Başarı Şansı

AskSz

Üye
Kayıt
2 Temmuz 2012
Mesaj
14
Tepki
0
Benim konularımı takip edenler bilirler ki karamsar,beceriksizimdir. Nedeni hep kendi başıma yapma derdindeyim.Ama insan tek başına olunca dikkati ve ayırdı süre yetrli olmayabilir..

Eğer bir kursa (özel veya halk eğitim) gittiğimizde Örn. Afiş yapma,Pen tool kullanımı gibi şeylerde insan kendini geliştirebilir mi? Fayda sağlar mı?
 
Kayıt
31 Ağustos 2012
Mesaj
148
Tepki
12
Bence kesinlikle kurs almalısınız.
Yaşınızı bilmiyorum ama sizin için uygunsa okuluna gitmelisiniz.

İlla ki eğitim şart.

Bunun yanında hayal gücü en önemli faktördür.
Sadece programı öğrenmek işi tam anlamıyla da çözmez.
Renk bilgisi, çizim, perspektif, geniş bir eğitim ve araştırma gerekiyor.
Bolca kara kalem çalışması da yapmalısınız.

Hiç kimse tesadüfen bulunduğu yerde değil.

Çok çalışmak ve sabırla birlikte bu işi sevmek de gerekiyor.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
@AskSz

Ben bu türden dertleri önemsiyorum - bu dertten daha iyi bir kurs, eğitim, dürtü, faktör, kamçı olamaz, öğrenilmesi istenen konu ne olursa olsun. Bence tek yapman gereken bu derdini daha fazla ve sabırla işlemen, üzerine eğilmen. Kurslar tümüyle gereksiz ve yararsız mı? Değil. Ancak kursların büyük çoğunluğu verimsiz, yarısından fazlası yararsız, bir kısmı gereksiz. Dizini kırıp bir haftada öğreneceğin şeyi, kursta 6 ayda öğretirler - iyi nedenlerden ötürü!

Beceriksiz olduğunu belirtmen, salt bir alçakgönülülük değilse, kursu veya eğitimin sana vereceği hiçbir şey olamaz. Bu durumda, becereksiz olduğunu düşündüğün bir alanda ısrar etmekle kendine eziyet etmen akılcı olmaz. Yok, böyle bir durum sözkonusu değilse, bu akşamdan tezi yok, dizini kır, kendi başına çalış-öğren.

İyi şanslar.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Burada ben kesinlikle gezegen'e katılıyorum :)

Ben aslında mühendisim tanıyanlar bilir, grafik tasarım eğitimini kursta aldım. Sadece 1 ay kursa gittim genel olarak kursların büyük çoğunluğunda bir kur kursta 72 saat ders veriyorlar ve bu 72 saate bir vektörel program, photoshop ve indesign yada quarkpress eğitimi veriyorlar.. 72 saati hesaplarken sen 2 saat hesaplarken onlar 45 dk lık dersleri ve 15 dk lık araları toplayıp 3 saat diyorlar bu arada..

Kursta programları temel kullanımını gösterirler ve öğrenme kısmını sana bırakırlar.. Bunun yerine kendin internetten yada yazılı kitaplardan azmederek daha kolay ve daha detay bilgi öğrenirsin.. İçinde azim ve gerçekten istek olduktan sonra kurs sadece öğrenme sürecini daha planlı yapmaya etken olabilir (!)

Peki desene abla sana yetti mi ? Hayır ! Ben hem kendi mesleğimi icra edip hemde günde 5 saatten fazla tasarım konusunda araştırma yapıyor makaleler okuyor videolar izliyor alıştırmalar yapıyorum ... Siz de gezegen bey in söylediklerini dikkate alarak kendinize bir yol seçin ..

başarılar
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
Kursta arabayı gösterirler binersin bu vites bu direksiyon derler sonra çekilip ne yapacaksın bakarlar. Bundan sonrası senin yetenek ve çalışmana kalmıştır. Kurs programı verir evdeki bilgisayara yükle derler. Sonra program içinde 10 menü onun altında 10 ar menü etti 100 komut varsa sana sadece 10- hadi bilemedin 20 tanesini öğretir. geri kalan 80 menüyü öğrenmek sana kalmıştır. Çok uğraşırsan hocanı bile geçersin. nihayetinde herşey çalışma.
 

betula23

Üye
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1
Tepki
0
Ankarada vektörel bilişim 110 saat veriyor ve tamamen öğrenebiliyorsun tüm programları (corel,illuıstrator,photoshop,indesign) başka kurslara görüşmeye gittiğimde söylemedikleri matbaaya iş nasıl hazırlanır bıçaklar falan onları bile detaylı gösteriyor. evde öğreneceğin kendi kendine programla ancak kendi kendine çekildiğin resimlerin renk ayarları falan küçük şeyler oluyor. ajanslarda işe girince yok bıçak payları yok pantoneler...iş değişiyor.eğitim mutlaka doğru bir yerden almalısınız.
 
Yukarı Alt