Grafik-tasarım öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım?

Bortacine

Üye
Kayıt
31 Ağustos 2012
Mesaj
4
Tepki
0
İyi günler ağabeylerim.Konuyu "Eğitim" ile ilgili bölüme açacaktım fakat birden fazla ve farklı konularda soracağımdan dolayı sohbet bölümüne açmak istedim.Hata yaptıysam affola.Forumda yeniyim;Mazur görürseniz sevinirim.Sorularımın karışmaması amacıyla madde madde yazmak istiyorum.
1)Yaşım 14.Sizce Grafik tasarıma başlamak için geç mi kaldım?
2)Hangi programlarla başlamalıyım sizce?(Freehand ve Adobe Illustrator mevcut.İkiside lisanslı)
3)Öğrenmek istediğim programı nereden öğrenebilirim?Sanırım sitede mevcut video anlatımları var.Bunlarla çalışıp öğrensem verimli olur mu?
Sorularımla sizi sıktıysam özür dilerim.Yukarıdaki sorulardan birinin bile yanıtlanması benim için kârdır.Bu konu ile ilgili bilgim neredeyse 0.Oyun oynamak yerine kendime bir şeyler katmak istediğimden dolayı bunu yapmayı istiyorum.
İyi forumlar dilerim;
Teşekkürler.
:)
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
1)Yaşım 14.Sizce Grafik tasarıma başlamak için geç mi kaldım?
Aaaa evet, gerçekten çok geç kalmışsınız, bir dahaki reankarnasyona artık...

Akabine...

13 yaşınıza kadar ufkunuzu genişletmek için bu alanda yazılmış birkaç kitap okuyun, ustaların makalelerini okuyun, hangi dünyaya gireceğinizi, bu dünyanın kurallarının neler olduğunu, size uygun olup olmadığını enli boylu öğrenin.
14 Yaşınıda basmadan zaten meslekte emeklemeye başlayacaksınız.
Darısı Yürüyüp Koşabilmeye hatta Amuda Kalkabilmeye...

Başarılar.
 

Bortacine

Üye
Kayıt
31 Ağustos 2012
Mesaj
4
Tepki
0
@Hakan Dağdeviren

Keşke açığımı bulup;Onu büyütmek yerine yardımcı olsaydınız.Yinede teşekkür ederim :)
 
Kayıt
31 Ağustos 2012
Mesaj
148
Tepki
12
@Bortacine

Cevap 1: Kesinlikle geç kalmadın. Bu yaşta bu hevesin sende olduğunu keşfetmen çok güzel.

Cevap 2: Adobe Programları illustrator, indesign, photoshop öğrenmekle işe başlamadan önce karakalem çalışmaları yapmalısın bu senin ışık, gölge, renk bilgini artırması açısından önemli.
Cevap 3: Okul eğitimini de buna göre yönlendirmelisin. Ayrıca kursa gidebilirsin. İnternet üzerinden bolca örnek inceleyebilirsin. Bundan sonrası senin hayal gücüne kalıyor.

Başarılar.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın Bortacine, merhaba..

Grafikerlik mesleğine ilgi duyduğunuza göre, buna biryerlerden başlamalısınız.

Öncelikle yaş olarak epeyce genç olduğunuzu söyleyebilir, ama bunun bir engel olabileceğini ise sanmıyorum. Hatta bir mesleğe... Herhangi bir mesleğe, bu kadar genç yaşta başlamanın size ileride epeyce avantajlar sunacağını da müjdelemek isterim. Ben, sadece sizi bu konuya sürükleyen nedenleri pozitif anlamda kişisel olarak merak ediyorum.

Grafik tasarım, herşeyden önce yalnızca tasarım uygulama program(lar)ını iyi bilmek demek değildir! Bunu, hangi tasarım programıyla başlamak gerektiğini sorduğunuz için söylüyorum.

Hangi program ile çalışmak düşüncesi, size ancak gereksinimleriniz doğrultusunda yardımcı olacaktır.
Demek ki, önce Grafik Tasarımın ne olduğunu, nasıl yapıldığını bilmelisiniz. Hatta önce sadece Tasarım nedir, onu öğrenmelisiniz.

Grafik tasarım, sadece program bilmek değildir demiştim. Evet, Unutmayın, bilgisayar ve bu sözünü ettiğiniz programlar olmadan önce de grafik tasarım vardı. Hatta belki de inanmayacaksınız, ben hâlâ bazı tasarımlarımda bilgisayarı hiç kullanmam bile...

Sonuç olarak, önce genel tasarım ilkelerini, grafik tasarım ilkelerini, sanat tarihi, üretim süreçleri... Ve nihayet grafik Tasarımı hangi sektörde kullanacağınızı araştırmayla başlayabilirsiniz. Bundan sonra veya bununla paralel olarak programları öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bana soracak olursanız, bu eğitimi, bir okuldan edinmeniz, size sistematik bir bilgi edinme adına daha faydalı olacaktır. Örneğin lise eğitiminizi bir Grafik Sanatlar Lisesinde görebilirsiniz. Bunun için bilgi toplamalısınız, sorup soruşturmalısınız.

Bütün bunlara nasıl başlayacağınızı, veya nasıl yapacağınızı burada söylersem, bu biraz "armut piş, ağzıma düş..." tekerlemesini hatırlatacaktır.

Haydi bakalım, araştırmaya başlayın...

Başarılar.
Tuncer ÖZKAN
 

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
3 Temmuz 2012
Mesaj
429
Tepki
312
Benimde fazla bilgim yok ben 18 yaşındayım lise:elektrik mezunuyum ama ben grafik tasarımı istediğimden dolayı üniversite: grafik tasarım bana kalırsa normal başlama hatta tam zamanında başlamışsın. Bu forumu takip etmeye devam et bence abiler,ablalar saolsunlar çok desktek oluyolar herhangi bir problemin olursa foruma paylaşman yeter yardımcı olunur. hayatında başarılar...
 

Ndesign

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.361
Tepki
51
sual - 1)Yaşım 14.Sizce Grafik tasarıma başlamak için geç mi kaldım?

nacizane cevabım - eğitimde 7 çok geç gibi birşey oldu ben bu sektöre merak duymaya başladığımda 22 yaşındaydım, her ne ladar profesyonelce yapmasamda veya hobiden öteye geçmessede severek yaptığım için öyle tahmin ediyorumki sıralamaya girsem ortaları zorlarım, hiç bir şey için geç değil ama unutma hayat herkese 2. bir şans vermiyor

sual - 2)Hangi programlarla başlamalıyım sizce?(Freehand ve Adobe Illustrator mevcut.İkiside lisanslı)

nacizane cevabım - Programdan ziyade tasarım ve grafik sözcüklerinin anlamlarını ve değerlerini önce bir sorgula bunula ilgili sitede bir araştırma yaparak üstatların yazılarını 1 den fazla olmak şartı ile oku 2. aşamada gerçekten yapmak istediğin kanısına varır isen programları o zaman beraber ele alabiliriz.

sual- 3)Öğrenmek istediğim programı nereden öğrenebilirim?Sanırım sitede mevcut video anlatımları var.Bunlarla çalışıp öğrensem verimli olur mu?

nacizane cevabım - sorunun içinde cevabın saklı şu 3 şeyi yanına almayı unutma merak-azim-sabır. İyi çalışmalar.
 

Bortacine

Üye
Kayıt
31 Ağustos 2012
Mesaj
4
Tepki
0
Öncelikle yardımcı olanlara teşekkürler fakat eğitim konusunda şöyle bir problemim var.SBS Puanım ortalamanın üzerinde(466/500) Bu nedenle Grafik tasarım meslek lisesine gidemem.Açıkçası gitmek isterim fakat aile baskısı var tabi.Ufak ufak photoshop kullanmaya başladım.Mesela bugün T-shirt için bir fotoğrafı rötuşladım.Tabi çok büyük şeyler değil fakat yavaş yavaş başlıyorum.Ayrıca PM'den gönderilen videoları izlemeye başladım.Yardımcı olan herkese Teşekkürler :)
 
Yukarı Alt