Grafik Tasarıma Nasıl Başladık :)

Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
merhaba arkadaşlar burada grafik tasarımla reklam sektörüne nasıl başladık nasıl karşılaştık. Sonra Nasıl mesleğimiz haline geldi bunu paylaşmak için açtım.

İlk önce ben anlatım :)
Benim grafik tasarımla tanışmam lisede başladı.Ticaret meslek lisesinde bizin alan dersimiz olarak girişimcilik reklamcılık pazarlama derslerimiz vardı. Hocalarımız bize projeler yaptırırdı. İlk projemiz bir hazır kahve markası oluşturmak bunun ambalajını tasarlamak isim bulmak nasıl pazarlarız. Nasıl Reklamını yaparız bunları oluşturarak başladı.İlk projem örnek proje seçildi. Hatta hocam benim bu konuda eğitim almam gerektiğini aileme söylemişti.Ama ailem bunu kabullenmedi (daha doğrusu annem kabullenmedi). :D:D:D
Tahsilimi bu konu üstüne devam ettirememiş olsam da hep aklımın bir köşesinde kaldı. Araştırmaya başladım.Aslında baba mesleğimdi ama bu kadar kapsamlı olduğunu bilmiyordum. Artık bu işi yapmak istiyordum. Üniversiteyi bitirdiğimde herkes muhasebeci olacağımı düşündü ama ben grafiker olma yolunda ilerliyorum. :cool:
 
Kayıt
19 Nisan 2008
Mesaj
1.032
Tepki
67
Falla ben 22 yaşında başladım. Üniversite sınavına defalarca girmem ve meslek lisesi çıkışlı olmam beni arayışlara yöneltti abim gazi matbaa mezunuydu bu işler onun zamanında çok iyidi. Yani elamana değer verilirdi. El üstünde tutulurdu. Nerden biliyorsun diecekseniz, hep Ankaraya gelip giderdim abimde kalırdı iş yerine yani çalıştığı matbaaya sık sık getirirdi beni. Çok severlerdi abimi. Benimde yaş 22 olunca hayat için bir takım yollar çizmek gerek diye düşündüm sonra bi yerden başlamak için Ankaraya temelli geldim. Önceleri geldiğim zaman zoruma giden bir çok şey yaşadım. Reproda çalıştım bana 15 - 16 yaşındaki bebeler fatura yatırttı, patron arabası yıkadım. Tuvalet temizledim. Yıllar ilerledi o günleri unutmadım. Sonra ajanslar matbaalar derken bir baktım işi öğrenmişim. Girdiğim her iş yeri bana bişeyler verdi. Sağlığımdan bile oldum. Ama buna değdi. Yaptığım işi seviyor muyum? Seviyorum ama işi ne kadar severseniz sevin iş yeri faktörü her zaman çok önemli. Mesela benimle reproda aynı çalışan arkadaşım işi bırakıp tek photoshopla benim 2 katım para kazanıyordu. J Bana gülüyodu. Sen bu kadar program bildiğin halde nie bu kadar az kazanıosun. Gerçi halen yeterli seviyede kazanmıyorum. Neyse konu nerden nereye geldi. Son bişey daha söliyeyim ben bu sektörde çok adama tanıdım. Ama doğru dürüst bir adama rastlayamadım. Bunu da son sözüm olarak söliyeyim. ( Bu son sölediğim meslektaşlarımı kapsamıyor. :) Sözüm meclisten dışarı)
 
Yukarı Alt