Grafik ve çevre

ask_35

Üye
Tepki
0
Grafik tasarımın yol açtığı çevre sorunları ve alınabileck önlemler nelerdir? ACİL

Tepki
17
1- Konuyu doğru yere açmamışsınız.
2- Rica etmeyi düşünmemişsiniz.
3- Sadece bu soruyu sormak için foruma kaydolup bir de utanmadan emir vermişsiniz.

Kusura bakmayın size verecek cevabım yok!

ask_35

Üye
Tepki
0
ilk defa açıyorum ve telaştan yazmadığım için özür diliyorum yardımcı olursanız sevirim

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
@ask_35

Merhabalar,

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz..
Konuyu biraz açmanız yardım almanız için size faydalı olacaktır. Sanırım ödev konunuz...
Grafik ve çevre deyince ben çevresel grafik tasarım anlamını çıkarıyorum ki bunun tanımı şu şekildedir..
"Çevresel grafik tasarım; doğal ve yapılandırılmış
çevrede yönlendirme, bilgi verme, tanımlama, tercüme etme ve mekan
duygusunu arttırma gibi işlevleri olan iletişim dizgelerinin içerdiği grafik
öğelerin planlanması, tasarlanması ve sunumudur.Görsel iletişim, mimari, iç mimari ve endüstriyel tasarım gibi pek çok
tasarım disiplinini kapsayan çevresel grafik tasarım, yönlendirme, iletişim
kimliği, bilgilendirme ve mekandaki düşünceyi şekillendirme üzerine
yoğunlaşan bir alandır"

Farklı bir konudan bahsediyorsanız daha çok konuyu açabilirsiniz.
Ayrıca linkte yer alan dosyayı da inceleyebilirsiniz..

ask_35

Üye
Tepki
0
merhabalar
evet ödev konum ve ne kadar çok yerde araştırsam da hiç bir bilgiye ulaşamadım konum bu değil anlatmak istediğinizi anladım fakat konum grafik tasarımın çevreye yararları ve zararlarıdır cevabınız için teşekkür ederim

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Tepki
470
İlginç bir konu olmuş, grafik tasarımın çevreye faydalarını bir şekilde ifade edebiliriz belki (Tasarım yoluyla kitleleri bilinçlendirme, bilinç altında doğayı, çevreyi koruma algısını oluşturma, bu yönde insanları yönlendirme gibi vs..) ama zararları konusunda mantıklı bir cevap bulamadım kendi adıma.
Belki çevreye zararlı ve dönüşümü olmayan ambalaj atıkları vs konuyla alakalı olabilir ama o da grafik tasarımla değil, tasarımın bir sonraki aşaması baskı ve üretimle alakalı.

-----------------

Ayrıca bu linkteki ve bu linkteki bilgilerden ihtiyacınızı giderecek satırları ya da ipuçlarını belki bulabilirsiniz.

Yukarı Alt