Grafik yetenek sınavı hakkında

dryvrmz

Üye
Kayıt
30 Ağustos 2012
Mesaj
3
Tepki
0
İyi günler .Ben grafik bölümü yetenek sınavıyla ilgili bir şeyler sormak istiyorum .
Benim karakalem çizime ve bilgisayar yeteneğim oldugunu söylerler bu yüzden grafik bölümünü okumak istiyorum . ama kendimi geliştirmedim ve çalışmadım. seneye bu açıgımı kendi başıma çalışarak halledebilir miyim? ama hangi konularda kendimi nasıl geliştireceğimi bilmiyorum nasıl çalışacağımı da . bu konuda bana yardım edebilir misiniz?
Bir de yetenek sınavında sırf karakalemle mi alıyorlar yoksa sulu boyalarla da çizim yapılıyor mu?
Yapılıyorsa nasıl ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 

rhinokurt

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
55
Tepki
11
Kendi kendinize hazırlanmanız halinde rakiplerinizi geçip sınavı kazanmanız çok zor olur. Anatomi, perspektif, karakalem, suluboya, komposizyon gibi konularda bir ressamdan yardım almanız lazım. Bu sebeple güzel sanatlara hazırlık kursuna gitmenizi tavsiye ederim.
 

dryvrmz

Üye
Kayıt
30 Ağustos 2012
Mesaj
3
Tepki
0
@rhinokurt

cok teşekkürler peki yetenek sınavında sulu boyayla mı çizim yapılıyor ?
 

rhinokurt

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
55
Tepki
11
@dryvrmz

Bazı okullar sadece karakalem ile sınav yaparken bazıları da karakalem ve suluboya ile sınav yapıyorlar. (Mesela seneler önce Mimar Sinan'da sadece karakalem ile sınava girmişken Marmara'da Karakalem ve Suluboya ile sınava girmiştim.) Hangi okul ne ile sınav yapıyor bu bilgiyi sınavına gireceğin okuldan alabilirsin. Güzelsanatlara hazırlayan kurslarda bunu bilir.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Merhabalar . 2 sene öncesinde seninle aynı yoldan geçtiğim için bir kaç tavsiye vericem. Öncelikle çalışmadan hiçbirşey olmuyor , çünkü çok güçlü rakiplerin var karşında tanımadığın. Mutlaka kurs eğitimi alman gerek ancak tanıyıp bildiğin ve güvendiğin , öğrencilerin çalışmalarının bulunduğu dosyalara bakabileceğin buna göre kursun seviyesini belirleyeceğin bi yere gitmeni tavsiye ediyorum. Sınavlar genellikle 2 aşamalı oluyor. 1.si desen sınavı yani canlı model yahut hayali kompozisyon yaratacağın. 2. aşama ise seçeceğin bölüm sınavlarını kapsayan bir sınav. Bu kimi üniversitede 2 sınav içinde karakalem sınavı , kimi ise Marmara Üniversitesi gibi diğer boyalarla sınavı tamamlayacağın aşamaların olduğu bir sınav.

Grafik tasarım istiyorsan , bölüm sınavlarında genellikle tipografiye ve yaratacılığı fazlasıyla önem veriyorlar. Bu konuda kendini geliştirmeye çalıiş mutlaka. Ve çizim yapmayı sadece aşama sınavlarını geçmek için isteme. Sana üniversiteye girdiğinde ve mezun olduğunda çok çok lazım olucak. Sonuçta oraya giren her insanın doğuştan gelen yahut sonradan geliştirdiği bir çizim yeteneği var. Ve sen farklı olmak istiyorsan , hepsinden farklı düşünmeli ve kağıda aktarmalısın.

Buarada YGS'de genellikle 225 üstü alman sınavlara girmene yeticektir. Ancak yerleştirme yapılırken YGS ve okul puanın etkili olucaktır. O yüzden YGS sınavını nasılda geçerim diye çalışmamazlık yapma , yapacağın 5 puan fazlası bile seni yedeklerden kurtarabilir :)

Başarılar diliyorum şimdiden sana , umarım istediğin üniversiteyi istediğin bölümü kazanmak için çok çabalar ve başarırsın ..
 

asd95

Üye
Kayıt
27 Mart 2013
Mesaj
2
Tepki
0
peki bızım bahsettıgımız bılıgsayar grafikerliği degıl mı yoksa yanlıs mı bılıyorum oncelıkle bundan emın olmak ıstedım ve de ben kendı karakalemıme guvenen bırısı degılım ancak puanım ıstedıgım yere tutuyor (324) buraya gırdıgımde yetenek sınavı ıle mı alacaktır?daha dogrusu yetenek sınavsız alacak bır yer var mıdır?acıl bılgıye ıhtıyacım var yardımınız ıcın sımdıden teşekkurler...
 
Kayıt
28 Temmuz 2011
Mesaj
279
Tepki
6
Bilgisayar grafiklerliği :/ O ne hocam sen elinle çizemez, kafanda hayal edemezken bunu nasıl dijitale aktarmayı düşünüyorsun ? Program bilgisi yetmiyor malesef karakalem,perspektif,tipografi gibi konuları öğrenmen şart.

Güzel sanatlar fakültesi Yetenek sınavı olmadan almıyor diye biliyorum.
İlla YGS puanı ile gireceğim diyorsan Meslek Yüksek Okullarının grafik tasarımı bölümünü seçebilirsin.Seni ne kadar tatmin eder bilemem ama :)
 

asd95

Üye
Kayıt
27 Mart 2013
Mesaj
2
Tepki
0
en başta teşekkür ederim ve ben kafamda tasarlayamıyorum demedim :) kafada canlandırmam iyidir
ancak sorun şurada benim ilk hedefim mimarlık onu okuyabilirsem yanında grafikerlik kursu almayı planlıyorum ancak olurda tutturamazsam grafikerlik dusunuyorum.ama öğretmenlik istemiyorum :D
umarım yeterince açıklayabilmişimdir teşekkür ederim
 
Yukarı Alt