Grafikerler ne iş ile uğraşırlar ?

mert kök

Üye
Kayıt
4 Temmuz 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Merhabalar.Ben graffiti ile belirli bir süre uğraşmış ingilizce öğretmeliği 3.sınıf öğrencisiyim aslında yapmak istediğim şey hayatımın tamamını reklamların sloganlarını değiştirmek veya reklamları tasarlama ile geçirmek istiyorum ingilizce olsun bu reklam yada türkçe olsun farketmez geniş bir bilgi dağarcığına ve günümüzde bir çok kişide olmayan sorgulama yetisine sahibim böylece bir çok olayları farklı görebiliyorum size olan sorum benim bahsettiğim işle ilgilenen meslek grafikerlik mi?Değilse hangi meslek ilgileniyor daha önce grafikerlikle ilgili bir eğitimim olmadı ama kendime güveniyorum az önce bahsettiğim konularda ve nereye başvurmalıyım nerden başlamalıyım sizce? sizin bilgilerinize ve tecrübelerinize güveerek bunu sormak istiyorum ilginiz için teşekkür ederim şimdiden.Sağlıcakla.
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
Çok geniş bir konu dediğiniz ama benim bildiğim reklam yazarlığı denilen birşey vardır. reklamlardaki yazılar öyle rasgele yazılmaz tasarımla alakası yoktur.

Tasarım ile reklam yazıları iki kardeştir. Bir reklam afişi hazırlamak grafikerin işidir tabiki ama bu dediğiniz şirketten şirkete değişir. Mesela birçok ajans toplantı düzenler grup olarak çalışarak reklam yapar hepsinin görevi vardır toplanırlar tek reklam çıkar ortaya.

Yeteneğim var yapacağım illa birşyler diyorsanız daha net bir hedef belirleyin. Herkes yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
 
Yukarı Alt