Grafikerler.org-1 / Ahmet ALTUN

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Bu yarışmadaki ilk çalışmam... :)




Amblemdeki G harfi ile org ekindeki fontlar, grafikerler yazısındaki orjinal font ile aynıdır.
 

Fulyam

Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.262
Tepki
16
hımm.. Güzel olmuş.. Başarılı buldum .... Tebrikler.... (2.çalışmanı)
 

evve

Üye
Kayıt
3 Şubat 2010
Mesaj
57
Tepki
0
Guzel calisma. Yalniz Ahmet bey grafikerler yazisinin onune bir tane G daha eklemek biraz garip durmuyor mu? Kendi calismami da bu yonden eksik oldugunu dusunuyorum. dusunceniz nedir?

saygilar :cool:
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@evve
G logo olarak kullanılmış ve yazıdan tamamen bağımsız. hemen her çalışmada G harfi mevcut zaten yazının önünde. Dolayısı ile buna harf olarak değil logo olarak bakmak lazım. Tabii bu benim düşüncem. Ahmet bey belki farklı cevaplayacaktır. :)
Ve Ahmet Bey, gayet sade ve şık bir tasarım. Tebrikler. Çok beğendim.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Yorumlar için teşekkür ederim.. Tasarımın her ne kadar belli kriterleri var ise de bence düşünce uzayında sınırsız olmalı.. Ben logo ve amblem çalışmalarında her zaman sadelikten yanayım.. niye diyecek olursanız; sade her zaman akılda kalır, kolay uygulanabilir olmalı,örneğin kullanılacak amblemin tarayıcı adres satırında da http yazan satırın hemen önünde bir simge olarak ta kullanılacağı unutulmamalı, bunun basılı bir kağıttaki halinin fotokopi görüntüsünde bile özünden çok şey kaybetmemli.. Dünyanın en saygın markalarına bakıyorsunuz logosu veya amblemi gayet basit ve sade.. bunun bir anlamı var tabiiki.. Örneğin Samsung, Nokia, sony, vs vs.

G harfini kullanmamın belli bir amacı yok.. Bir kural değil ama genelde bu şekilde tasarlanıyor hep.. Baş harf hep kılavuz oluyor.. Ya G harfini kullanacaktım yada Kerim Öksüz beyin amblemindeki gibi (ki çok güzel yapmış:)) mouse ve kalemden oluşturduğu bir şekil yapacaktım.. Aklıma böyle esti böyle yaptım vallahi bir art niyetim yok... (var):D
 

ekinoks76

Üye
Kayıt
5 Kasım 2009
Mesaj
318
Tepki
4
Bence güzel bir çalışma buna benzerini bende düşünmüştüm iyiki çizmmemişim bingo olucakmışız :)
başarılar :)
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@ekinoks76

teşekkür ederim.. Ne güzel şu an birileri sürekli birşeyler düşünüyor,tasarlıyor www.grafikerler.org için.. herbir kişi ayrı yerlerde de olsa fikirler bazen çakışıyor aynı noktalarda.. :)

Şiir gibimi oldu ne.. :D
 
Yukarı Alt